Știri

Cîmpeanu: Pereții de plexiglas s-au dovedit inutili. ‘Au fost buni pentru firmele PNL care au primit contractele’

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat că din 8 februarie când vor reîncepe cursurile, elevii vor sta câte doi în bancă și vor purta mască. Ministrul a spus că panourile se plexiglas și-au dovedit inutilitatea. Pereții de plexiglas au fost foarte eficienți pentru firmele căpușă controlate de PNL care au primit aceste contracte prin atribuire directă. Un lucru pe care dl. ministru nu îl spune opiniei publice.

Sorin Cîmpeanu a declarat, la Antena 3, marți seara, că nu va semna niciodată un ordin care este imposibil de pus în practică, astfel că elevii vor sta ca și până acum câte 2 în bancă, dar vor purta mască.

„Portul măștii este esențial, incomparabil mai important decât câțiva centimetri în plus sau în minus la distanța dintre elevi”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă acest lucru nu înseamnă că autoritățile s-au hazardat când au folosit panourile de plexiglas, Cîmpeanu a spus că „s-a hazardat o lume întreagă”, dar între timp toți au aflat că panourile au fost inutile.

„Nu vreau să iau apărarea nimănui, dar în Italia am văzut cum tăiau băncile, cum montau panourile de plexiglas, ca mai apoi să se descopere că atâta timp cât nu există o instalație de climatizare capabilă să extragă din încăpere aerul uzat plin de aerosoli erau inutile acele separatoare, pentru că nu puteai să împiedici aerosolii să treacă pe sub, pe lângă sau peste panou. Sunt multe state care s-au păcălit. A fost o situație nouă, au fost încercate soluții. Acum știm că nu este o soluție”, a mai spus ministrul Educației.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button