Politică

Ce paradă? Ce Ziua României? Ce festivități? Ciucă ne cheamă la vot

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, din discuţiile coaliţiei, a reieşit că alegerile pot avea loc pe 1 Decembrie, sărbătoarea naţională a românilor, zi despre care spune că poate fi şi o ”sărbătoare a democraţiei”, adăugând că PNL şi PSD vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Iată ce a spus acesta: „S-a ţinut cont de toate aceste opţiuni şi de asemenea de încadrarea în prevederile legale, astfel încât să putem să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare. Din discuţiile pe care le-am avut a reieşit că partidele politice au zis că nu este nicio problemă că alegerile au loc pe 1 Decembrie. 1 Decembrie este sărbătoarea noastră naţională, poate fi şi o sărbătoare a democraţiei în acelaşi timp. (…) În momentul de faţă, ţinând cont de toate aceste discuţii şi analiza pe prevederile legale, a reieşit că acesta este calendarul care va fi adoptat astăzi prin hotărâre de guvern”

Întrebat dacă rămâne valabil tandemul preşedinte-premier între PNL şi PSD, Ciucă a spus: „În acest moment, vă pot spune că fiecare dintre partide va avea propriul candidat. (…) Dacă ne uităm şi la rezultatele obţinute la alegerile locale şi la consistenţa actuală a valorii politice a celor două partide, se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025. Este este atât de diversificată şi dinamică viaţa, încât este greu să previzionăm ce se va întâmpla peste 10 ani”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button