Distribuți acest articol

Este de necontestat talentul la desen al ministrului Drulă de la Transporturi. Autoritățile au reușit până acum doar să expropieze câteva terenuri necesare în judeţul Sălaj pentru Autostrada Transilvania. În cât timp va construi guvernul această autostradă? Asta rămâne de văzut. Deocamdată trebuie să ne mulțumim cu desenele ministrului nostru.

Autostrada A3 este o autostradă în construcţie, ce porneşte de la Bucureşti şi ajunge până la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borş. Autostrada va lega oraşele Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Turda, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.

La elaborarea planului iniţial, autorităţile române au împărţit Autostrada A3 în două proiecte independente: Autostrada Bucureşti–Braşov şi Autostrada Braşov–Cluj–Borş, intitulată şi Autostrada Transilvaniei, punctul comun fiind oraşul Braşov.

“Astăzi, în şedinţa Executivului am adoptat hotărârea pentru ultimele exproprieri de culoar necesar în judeţul Sălaj pentru Autostrada Transilvania. Este vorba de sectorul dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău (lung de 13,5 km, în valoare de 384 milioane de lei). Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizaţia de construire şi vor începe lucrările (18 luni – termen de execuţie)”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.


Distribuți acest articol