Distribuți acest articol

Parlamentarii au la dispoziție 30 de zile de la preluarea mandatului pentru a-și depune declarațiile de avere și de interese. Foarte puțini s-au grăbit să își depună declarația de avere, ținând cont că avem mulți parlamentari cu averi impresionante.

Olivia Morar a intrat în Parlament după ce a fost secretar de stat în Ministerul Justiției. De profesie avocat, proaspătul deputat PNL declară că are nu mai puțin de 16 terenuri, 3 apartamente, 12 case în mai multe județe din țară și 2 spații comerciale.

Colega sa de partid, Vetuța Stănescu, este de asemenea deputat PNL la primul mandat. În declarația sa de avere apar 3 terenuri, 4 apartamente, o casă de locuit și o casă de vacanță. În plus, deține 2 mașini și are economii de 160.000 de lei și 40.000 de euro.

Printre deputații AUR care și-au completat deja documentele este și Călin Balabașciuc. Tânărul de 24 de ani nu are emoții pentru avere. El declară pe proprie răspundere că nu deține nimic. Documentul semnat de el, de la primul capitol la ultimul, conține doar spații goale.

Colegul lui de partid, Mircia Chelaru, recunoaște că are o poprire pe conturi pentru aproape 200.000 de euro.

Și avocata Alinei Bica, Laura Vicol, face parte din Parlament, din partea Partidului Social Democrat. Declară că are bijuterii, ceasuri, genți și tablouri de 750.000 de euro.

Deputatul USR, Radu Ciornei, se remarcă printr-o colecție de artă populară bucovineană în valoare de 40.000 de euro. „Tatăl meu, Corneliu Ciornei, a fost jurist și unul dintre cei mai mari colecționari de artă populară bucovineană. De acolo, din… el, din păcate, nu mai este printre noi din 2015. Și am câteva piese din colecția lui. Sunt piese de etnografie, de artă bisericească. Asta este proveniența colecției. A fost unul dintre cei mai mari colecționari de etnografii, menționat și în cartea lui Bănățeanu”, a explicat pentru Digi24 deputatul Radu Ciornei.

Fostul ministru al sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, acum deputat PSD, declară, printre altele, 40.000 de euro ca dar de nuntă.


Distribuți acest articol