Distribuți acest articol

Mai mulți turiști români au fost arestați și ținuți în condiții total inumane pe aeroportul internațional din Cancun, Mexic. Autoritățile române au luat poziție, însă termenii utilizați au fost multe prea diplomatici pentru o soluționare rapidă a situației.

Turiștii români au stat fără mâncare și apă, au dormit pe jos, au fost închiși în camere reci și insalubre sau, mai rău, în cuști de sticlă.

În cele din urmă situația a fost soluționată, însă trauma și bătaia de joc la adresa unor cetățeni români nu trebuie să rămână fără consecințe:

“Mă întreb: dacă ar fi fost cetățeni francezi sau americani acest lucru s-ar fi întâmplat? Vă spun tot eu că nu. Asta înseamnă să fii corect reprezentat pe plan extern ori noi lipsim în totalitate de pe scena internațională.

Și-au bătut joc de românii care vroiau să le viziteze țara și Ministerul Afacerilor Externe mai are puțin și oferă medalii Mexicului pentru că a avut amabilitatea de a ne elibera cetățenii.

Această situația nu trebuie să rămână fără de consecințe și trebuie o poziție dură atunci când discutăm de drepturile unor români, oriunde s-ar afla ei. Românii se simt părăsiți de stat atunci când părăsesc granițele și acest lucru este confirmat de atitudinea altor state” a declarat pentru 4media.info Călin Balabasciuc, deputat AUR.


Distribuți acest articol