Știrea Zilei

Cadou de Anul Nou – Peste 8 milioane de euro au costat ”vacanțele” lui Iohannis în 2023

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, 34 de deplasări externe, care însumează cheltuieli de peste 41 de milioane de lei, conform unui răspuns transmis la solicitarea agenției publice de presă Agerpres.

Administrația prezidențială a refuzat constant să ofere aceste date jurnaliștilor, motivând că informațiile sunt clasificate.

Administraţia Prezidenţială a transmis la mijlocul lunii decembrie, într-un răspuns oficial la solicitarea News.ro referitoare la costurile turneului oficial efectuat în Africa de şeful statului, recent, că detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii, nu este posibilă, întrucât această operaţiune poate genera situaţii de încălcare a prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu cazarea în turneu, Administraţia Prezidenţială a transmis că acestea sunt disponibile prin intermediul cadrului de transparenţă în materie de execuţie bugetară.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button