Bucureștenii vor avea o nouă surpriză pe factura de gaze – Prețul gigacaloriei s-a dublat în Capitală

Primarul Nicușor Dan, consilierii PNL și USR nu au ajuns încă la o înțelegere cât din prețul total să fie suportat de populație și cât de primărie, prin subvenție, ca după aprobarea prețului global al gigacaloriei să stabilească tariful la populație.

Primarul general a propus ca prețul final pe care l-ar plăti bucureștenii pe gigacalorie să fie 280 lei, iar un alt scenariu era ca din 980 lei o treime să fie suportat de populație și restul de Primărie, adică 326 la 653 lei.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat marţi un tarif de 980 de lei pe gigacalorie pentru Termoenergetica, prețul de producţie şi transport fiind dublu față de cât este în prezent, respectiv 490 de lei/gigacalorie, a anunțat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.

În prezent, preţul de producţie şi transport este de 490 de lei/gigacalorie, din care bucureştenii plătesc 164 de lei, iar restul sunt achitaţi de municipalitate sub formă de subvenție.

Ministrul Familiei a apreciat că noul preţ al gigacaloriei se va regăsi pe prima factură a bucureştenilor, dacă tariful va fi aprobat în această lună de Consiliul General al Primăriei Bucureşti.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Rareș Bogdan – despre fuziunea cu PMP și ALDE: „La bază, sunt toți membri PNL și e normal să adunăm forțele politice de Dreapta”
Next post Klaus Iohannis a rezolvat problema facturilor – De la încălzirea globală, președintele abordează problema cancerului