Distribuți acest articol

Șeful industriei de retail din Marea Britanie afirmă că este urgentă deblocarea vămilor pentru a permite circulația mărfurilor. În cazul în care frontiera rămâne închisă magazinele pot rămâne fără produse proaspete după Crăciun, iar oamenii stau deja la cozi în fața magazinelor de la 05.30 dimineața.

Avertismentele vin de la British Retail Consortium, asociația comercială pentru comercianții cu amănuntul din Marea Britanie, care au asigurat publicul britanic că există suficiente alimente disponibile pentru Crăciun. Toate ingredientele și produsele necesare pentru o cină tradițională de Crăciun sunt deja în țară și sunt disponibile consumatorilor, au spus ei. Dar dacă camioanele goale nu au voie în Franța să se reaprovizioneze, vor exista lipsuri de produse proaspete, respectiv aprovizionarea cu salată, legume și fructe proaspete, deoarece acestea sunt de obicei importate de pe continent în această perioadă a anului.

Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la BRC, a declarat pentru emisiunea Today a BBC Radio 4:

„Pentru a fi clar, cu siguranță nu există o problemă de Crăciun. Există o mulțime de mâncare în lanțul de aprovizionare și în magazine în acest moment, așa că nimeni nu trebuie să fie îngrijorat de mâncare pentru cine de Crăciun – există o mulțime de mâncare pentru toată lumea și putem cumpăra cu toții în mod normal.”

Presa britanică titrează că acesta este marele test pentru premierul Boris Johnson în contextul Brexit.


Distribuți acest articol