Distribuți acest articol

Avocatului Poporului îi atrage atenția primarului USR PLUS Clotilde Armand, de la Sectorul 1, și transmite că în relațiile instituționale se fac cereri înscris nu acuzații în mass-media. Primarul Sectorului 1 a făcut declarații în mass-media depsre demolările clădirilor de patrimoniu și eliminărea abuzivă a spațiilor verzi.

„Avocatul Poporului a luat cunoștință din mass-media de solicitarea Primarului Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, de exprimare a unui punct de vedere în privința demolării clădirilor de patrimoniu și eliminării abuzive a spațiilor verzi.

Până în acest moment, instituția Avocatul Poporului nu a primit de la Primăria Sectorului 1 această solicitare în scris, cum e firesc în relațiile instituționale, dar, plecând de la informațiile din spațiul public, facem următoarele precizări:

– De-a lungul timpului, instituția Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în București cât și în diferite orașe din țară, în sensul conservării/restaurării durabile a acestora, cu multiple beneficii
culturale și economice pentru comunitate.

În aceeași notă, menționăm numeroasele intervenții ale instituției noastre, în diferite contexte, în vederea asigurării respectării dreptului la un mediu sănătos. Avocatul Poporului reiterează disponibilitatea sa constantă pentru întâlniri și discuții pe aceste teme, pe care le apreciază ca fiind utile și de actualitate.”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.


Distribuți acest articol