Știri

Avocatul Piperea: „E festival la tv. Se simte o dorință arzătoare să ne punem sub stare de urgență, ca și în plandemie”

Avocatul Gheorghe Piperea atrage atenţia, pe Facebook, tuturor celor care invocă, în media, activarea articolului 5 din Tratatul NATO, jurnalişti sau politicieni, că la război „se moare pe bune” şi nu este ca un joc pe calculator pe care-l joci stând relaxat într-un fotoliu, în casă, la căldurică.

„E festival la tv. Se țin doctorate în articolu’ 5. Zumzăie frecușul palmelor – e aceeași dorință arzătoare să ne punem sub stare de urgență, ca și în plandemie. Plus entuziasmul eroilor de la tastatură de a se război de la căldurică și de sub măscuță cu dujmanul nevăzut.

Numai că, spre deosebire de jocul pe calculator, în lumea reală se moare. Și e suferință, și e frig, dă târcoale foame, și viețile de acasă sunt suspendate. Fără școală, fără club, fără city break, fără blecfraidei. Nici bancomatele nu mai merg, nici combustibil nu mai e, netflix coocoo, feisbu ioc, iar la tv se bagă doar cânticele patriotice de slavă.

Oricum, sunt interesat cu ce merge Oiropa la răzbel. Cu uniforme roz pe trupuri diafane pensate artistic? Cu tancuri pe motoare electrice? Ce vom mânca pe front, dacă ne mobilizează? Greieri pané, lăcuste la proțap?”, scrie Piperea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button