Politică

AUR va cere anchetă privind legalitatea achiziţiilor pe firmele doctorului Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD la Capitală

Şeful organizaţiei AUR Bucureşti, Mihai Enache, candidat la Primăria Capitalei, a anunţat că va depune un apel la sediul de campanie al Alianţei PSD – PNL prin care le va solicita liderilor celor două partide renunţarea la înscrierea în cursa electorală a medicului Cătălin Cîrstoiu pe motiv că asupra acestuia, potrivit informaţiilor din mass-media, „planează grave suspiciuni de fapte penale”.

Enache a adăugat că va cere, de asemenea, organelor antifraudă să verifice legalitatea achiziţiilor „pe firmele doctorului Cîrstoiu”.

Iată ce a spus acesta: „Fac acest apel în urma informaţiilor apărute în ultima perioadă în mass-media, care transformă acest candidat (…) dintr-un candidat la care bucureştenii ar avea dreptul, un candidat onest, cinstit şi axat pe administraţie, într-un candidat asupra căruia planează grave suspiciuni de fapte penale. (…) Pe lângă apelul pe care îl vom depune astăzi la sediul de campanie al partidului comasat român, vom depune, de asemenea, o solicitare către organele antifraudă fiscală, prin care le vom cere să verifice legalitatea acestor achiziţii pe firmele doctorului propus de PSD şi PNL pentru Primăria Generală, modalitatea de achiziţie, taxele plătite de către firmă pentru aceste bunuri. Sunt bunuri pe care familia doctorului Cîrstoiu le foloseşte în nume personal. (…) Aceste bunuri trebuiau declarate în declaraţia de avere depusă anual de domnul doctor, în calitatea de manager al spitalului, fiind bunuri ale firmei transformate în bunuri folosite în interes propriu”

Mihai Enache a susţinut că este momentul să lupte cineva împotriva unui „blat generalizat” care se desfăşoară la Sectorul 3, iar acesta este candidatul propus de AUR, un antreprenor tânăr.

La rândul său, Niţă a precizat că de doi ani este şeful AUR Sector 3 şi îşi doreşte să câştige alegerile pentru „a stârpi” corupţia din Primărie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button