Politică

AUR solicită anularea tuturor facilităților acordate OMV – Compania refuză să plătească taxe în România

Florin Pușcașu, deputat AUR de Suceava, solicită Guvernului să anuleze toate facilitățile acordate companiei OMV și implicit Austriei, întrucât acest stat se opune deschis intrării României în Schengen. OMV Petrom trebuie să se supună legii și să plătească acea contribuție de solidaritate de 60%, care se aplică profiturilor excedentare.

De asemenea, deputatul cere Guvernului să respingă solicitările venite din partea conducerii OMV Petrom de a modifica Legea offshore. Solicitarea vine în contextul în care directorul general al companiei, Alfred Stern, a avut o întrevedere cu reprezentanții Guvernului în luna septembrie.

Potrivit informațiilor, austriecii doresc să poată avea mai multă libertate în exportul gazelor din Marea Neagră către vest.

„Austria vrea să poată exporta cât mai mult gaz. Așa cum este legea acum cu gazele din Marea Neagră trebuie asigurat consumul intern, ceea ce nu este pe placul Austriei.

Cu alte cuvinte, România este supusă unui șantaj ordinar prin care Austria dorește să ne modificăm legile conform intereselor sale sub pretextul unor negocieri”, precizează deputatul AUR.

Florin Pușcașu a amintit că Austria s-a opus intrării țării noastre în Schengen, inventând date cu privire la migrația care provine din România. De asemenea, deputatul a subliniat că între Viena și Moscova există o relație strânsă de cooperare:

„Austria joacă incorect față de UE, în presa europeană au apărut articole din care rezultă că Austria continuă să facă afaceri cu Rusia în ciuda sancțiunilor. Cancelarul Austriei, Nehammer a fost într-o vizită oficială la Kremlin, gazul rusesc curge în continuare, iar oficiali ai Comisiei Europene declară: Austria este, cu siguranță, veriga slabă a UE în ceea ce privește Rusia”, a precizat deputatul AUR.

Florin Pușcașu a criticat dur Guvernul pentru că, date fiind cele precizate anterior, a acordat facilități OMV, care plătește o sumă modifică pentru profitul record pe care îl înregistrează în România, în contextul în care până acum compania a fost scutită de orice taxă.

„Solicităm ca România să părăsească poziția în genunchi în relația cu OMV și Austria să respingă solicitările marelui licurici care a votat ca să nu fim în Schengen. Solicităm anularea tuturor facilităților acordate de România marelui licurici, Austria”, a cerut deputatul AUR în interpelarea către șeful Guvernului, Marcel Ciolacu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button