Actualitate

AUR se va opune oricărei tentative de a promova în numele CES ideologia de gen în rândul copiilor din România

Activista Adriana Radu, fondator al asociației „Sexul versus Barza” a fost numită de premierul Cîțu, la insistențele USR, membru din partea societății civile în Consiliul Economic şi Social (CES).Asta după ce luna trecută, premierul interimar Nicolae Ciucă, o eliminase pe Radu din lista de persoane desemnate pentru a face parte din CES.

Adriana Radu a ținut cursuri de educație sexuală în școli din Germania. „Vezi copii de 9-10 care sunt preocupați de pubertate pentru că observă la frații mai mari anumite schimbări și e important să știe ce se va întâmpla cu ei. Și te întreabă tot: de la persoane transgender, la prostituție, te și miri de ce știe o fetiță de 9 ani. Chiar astăzi am petrecut ziua cu o fetiță de 9 ani, într-un cadru privat, care îmi povestea că prietenii ei de la bloc au numărul de telefon al unei actrițe porno și că o sună. Și ei tot în clasa a III-a”, preciza Radu într-un interviu acordat publicației Libertatea.

Consiliul Economic şi Social, cu rol consultativ, este responsabil de semnalarea către Guvern și Parlament a unor fenomene sociale și economice care trebuie să ajungă pe agendă pentru a fi întâmpinate de propuneri de acte normative. De asemenea, are un rol activ în analizarea stărilor conflictuale la nivel național sau din sectoare și propune modalități pentru a le soluționa, precum și conduce analize și studii privind realitatea economică și socială din România, contribuind la implementarea de strategii, programe și standarde în ceea ce privește dialogul social.

În acest context, AUR va urmări îndeaproape demersurile Consiliului Economic și Social și se va opune oricărei tentative de a promova în numele acestui organism ideologia de gen în rândul copiilor din România.

AUR reiterează că susținerea ideologiei de gen și ideologiei LGBT+ în școli ar genera dezvoltarea unui mediu educațional puternic sexualizat și erotizat pentru adolescenți, atât la nivel de limbaj, cât și la nivel comportamental, care ar altera în mod cinic copilăria și pubertatea noilor generații, afectându-le dezvoltarea psihosomatică.

În același timp, AUR amintește că Art. 26 (alin. 1) din Constituția României stabilește că autoritățile publice sunt obligate să respecte și să ocrotească viața intimă, familială și privată. Totodată, Art. 29 (alin. 6) spune că părinții sau tutorii au dreptul de a asigura educația copiilor minori a căror răspundere le revine potrivit propriilor convingeri. Mai mult decât atât, Codul Civil, prin Art. 487, stipulează că părinții „au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică, intelectuală, de educaţia, învăţătura şi pregătirea profesională a copiilor potrivit propriilor lor convingeri, dar şi potrivit însuşirilor şi nevoilor copiilor”.

Back to top button