Distribuți acest articol

Alianţa pentru Unirea Românilor, partidul condus de George Simion şi Claudiu Târziu, cere înfiinţarea unei comisii de anchetă în Parlament pentru a verifica modul în care a fost adoptată decizia de liberalizare a pieţei energiei electrice de la 1 ianuarie 2021. Parlamentarii AUR susţin că această decizie “afectează în mod direct bugetul fiecărei gospodării din România”.

AUR cere anchetă în Parlament privind scumpirea energiei electrice. Alianţa pentru Unirea Românilor mai vrea „destituirea urgentă” de către Parlament a conducerii actuale „ultra-politizate” a ANRE şi desemnarea unei noi conduceri „profesioniste, neînregimentate politic, precum şi interpelarea ministrului Energiei în condiţiile prevăzute de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului”.

„AUR îşi exprimă indignarea faţă de aşa-zisa liberalizare totală a pieţei de energie electrică începând din 1 ianuarie 2021. Această măsură şi felul în care este pusă în practică de către operatorii de pe piaţa de energie, sub oblăduirea directă a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) şi a factorilor decizionali din Ministerul Energiei, este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat de presă al AUR


Distribuți acest articol