ActualitatePolitică

AUR a trecut în revistă eșecurile guvernării PSD-PNL- România nu va intra în Schengen. Eșecuri în linie în politica externă

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat astăzi o conferință cu specialiști de pe mai multe domenii și în care s-au discutat problemele țării la un an de la investirea guvernării PSD-PNL. Conferința a purtat denumirea de Cartea NEAGRĂ a guvernării.

Președintele AUR, George Simion, a vorbit și despre cel mai mare eșec : ratarea intrării în Schengen:

„Nu noi am propus acest termen, coaliția actuală l-a propus. Este un eșec evident al actuale guvernări faptul că nu vom intra în Schengen. Nu ne vor olandezii, nu ne vor suedezii, acum nu ne doresc nici austriecii. Situația este mai proastă decât înainte.

Un alt eșec de politică externă este faptul că nu am devenit membri OCDE. Avem statutul de candidat, plătim o cotizație de câteva milioane de euro în fiecare an, dar din 2004 și până astăzi nu am avansat deloc.

La est de România avem un război dar avem și o mare comunitate etnică românească și care astăzi este lipsită de drepturi. Vorbim despre românii din Ucraina, mulți dintre ei trimiși pe front în prima linie.

De asemenea implicarea noastră în Ucraina nu este recunoscută, nu adoptăm nici politica Ungariei, nici politica Poloniei, dar totuși trimitem tehnică militară, trimitem armament în Ucraina și într-o lipsă totală de aparență refuzăm să spunem public asta, nu ne asumăm guvernamental deși este un aspect cunoscut de toată lumea”.

George Simion a vorbit și despre mediul economic și de afaceri:

„Actuala guvernare nu a făcut nimic pentru antreprenorii români, au scăzut de la 1 milion de euro la 500.000 de euro cifra de afacere până la care se putea face impozitarea pe cifra de afaceri. Au fost supraimpozitate contractele part-time , lucru care a dus la închiderea multor firme.

Președintele Klaus Iohannis nu a invitat la o discuție antreprenorii români. Acum câteva zile și-a chemat preferații de la OMV Petrom, dar nici ei și nici Scmiht nu sunt antreprenori români, tot așa cum nici Enel nu mai este.

Problema energetică a fost soluționată în defavoarea românilor. Soluțiile oferite de către AUR au fost adoptate cu întârziere, cu o pagubă estimată la 5 miliarde de euro, bani ce s-au plătit sau se vor plăti de la bugetul de stat. Nici hidrocentralele nu au mai fost finalizate.

Banii de la PNRR nu au venit. AUR a fost singurul partid politic care a votat împotriva acestei forme a PNRR. S-au pus foarte multe condiții și noi nu am fost de acord cu ele deoarece sunt atacuri asupra suveranității, cum a fost atacul asupra justiției sau închiderea termocentralelor. Mintia s-a vândut teoretic, dar practic nu a fost efectuată plata. Marcel Ciolacu a spus că nu se va vinde nimic din ceea ce aparține românilor și vedem astăzi că nu este așa. PNRR nu a fost renegociat, s-a dus Ciucă la Bruxelles și s-a întors tot așa cum a plecat.

Au fost închise minele de uraniu și s-a spus că se vor deschide altele, în Neamț, lucru care nu s-a întâmplat.

Actuala coaliția și-a angajat rudele, pilele și relațiile la stat, deși au promis că nu vor crește aparatul de stat. Am văzut ambasadori și oameni puși prin instituții cheie atât de la PNL cât și de la PSD. Se vor angaja oameni mai mulți și la ministerul muncii pentru a se recalcula pensiile, însă pensiile nu se modifică.

Pensiile mari vor fi și mai mari iar pensiile mici vor primi în plus mită electorală. În loc să mărească pensiile mici pe toate în sumă fixă, au preferat să pună doar 12,5%, adică cu mult mai puțin decât rata inflației”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button