ActualitateOpinii

AUR a încercat de trei ori să elimine, să reducă sau să realoce banii destinați partidelor politice. PSD, PNL, UDMR și USR resping permanent legile

În România partidele politice primesc sume colosale de bani de la bugetul de stat. Aceste sume au o valoare maximală înscrisă în legea de finanțare a partidelor politice dar guvernul este cel care decide de câți bani au voie sau nevoie de partidele politice.

În anul 2021 partidele politice au primit imensa sumă de 235 de milioane de lei. Da, ați auzit bine, peste 200 de milioane de lei au ajuns în conturile lui Ciolacu și ale lui Ciucă.

Cu acești bani se putea construi, la prețuri americane, un spital județean nou, complet echipat. Guvernul nu a construit nici un spital nou în 33 de ani, dar dă bani la politicieni.

Discutăm aici despre sume colosale: zeci de milioane de euro în fiecare an. PSD și PNL sunt principalele beneficiare deoarece sunt partidele politice cu cei mai mulți parlamentari. Cea mai mare parte a acestor sume de bani ajunge către presa din România. Este o formă de cenzură dată de faptul că PSD și PNL plătesc sume imense de bani către presa scrisă și video. Așa s-a ajuns ca jurnaliștii din România să nu mai spună adevărul ci să mintă permanent, să dezinformeze. Presa din România dezinformează cu privire la evenimentele politice și situația dazastruoasă din țară.

Unicul partid politic care nu este de acord cu subvenția publică este partidul AUR. Formațiunea condusă de către George Simion nu folosit nici un leu din subvenția publică și promite realizarea unui proiect pentru români. Liderul AUR dorește edificarea unui spital pe care să îl pună la dispoziția românilor.

Alianța pentru Unirea Românilor a luat și măsuri pentru modificarea legii însă toate au fost respinse de parlamentul de la București. PSD, PNL, UDMR și USR au votat împotriva eliminării subvenției partidelor politice, acesta fiind modelul american și britanic propus de către George Simion. Statele lumii democratice trimit banii spre investiții și nu spre partidele politice. Subvenția publică este o formă de șantaj dar și de corupție.

Trei proiecte de lege au fost depuse în parlament de către AUR, toate proiectele de lege fiind respinse. Unul dintre proiecte cerea eliminarea totală, al doilea proiect oferea dreptul partidelor de a direcționa banii către investiții sociale sau de sănătate și al treilea proiect de lege reducea cu 90% banii alocați partidelor. Nici unul dintre

În timp ce politicienii se scaldă în sume colosale de bani, peste un milion de bătrâni au o pensie de doar 1.000 de lei pe lună. Este cea mai mică pensie din Uniunea Europeană însă plătim cele mai ridicate prețuri la energie, combustibil și mâncare. Prețurile la ulei, orez, făină, pâine, benzină, energie electrică sau gaz au crescut de două sau chiar de trei ori. Românii sunt astăzi mai săraci cu 40% decât acum 4 ani.

Proiectele AUR de eliminare sau reducere cu 90% a subvenției publice acordate partidelor politice au fost respinse sau blocate în comisiile parlamentare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button