ActualitateȘtiri

AUR a depus un amendament pentru eliminarea purtării măștilor în spațiul public

Partidul AUR nu dorește ca legea să mai impună purtarea măștii în spațiile publice deschise. Parlamentarii lui George Simion au depus un amendament în acest sens.

Este vorba de proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Astfel, litera a) a articolului 13, proiectul prevedea „obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”. Amendamentul propus de AUR în Comisia Juridică prevede, „obligativitatea purtării măștii de protecție în instituțiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”.

Amendamentul este semnat de deputații AUR Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și George Badiu, a informat formațiunea politică. Unul dintre inițiatori, deputatul de Dolj Ringo Dămureanu, și-a dat masca jos la înmânarea mandatului de parlamentar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button