Economie

Au dispărut 4 milioane de euro de la Poșta Română – Directorul instituției se încurcă în declarații

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a fost acuzat aseară la emisiunea „Culisele statului paralel” că minte, în cea ce privește funcționarea sistemului de citire a cardurilor de energie, primate de peste 350.000 de români. A organizat „pe repede înainte” o așa zisă licitație, prin care Vodafone a livrat 7000 de PDA-uri, dar fără soft.

Eludând procedurile legale de licitație, a achiziționat prin încredințare directă de la Vodafone România 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile și 8.600 de imprimante mobile. Doar că softul nu funcționează. Procedura de achiziție a fost estimată la 21,75 milioane de lei, fără TVA, iar contractul a fost semnat pentru suma de 15,59 milioane de lei, fără TVA. Mai mulți salariați au făcut o adresă la Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea cheltuirii banilor.

Când a trebuit să explice cum s-au desfășurat lucrurile, Valentin Ștefan s-a încurcat în declarații: de fapt a fost atribuire directă sau licitație.

„Nu este adevărat. Funcționează și au soft. Nu știu dacă documentele pentru licitație au fost încărcate pe SEAP. Nu sunt expert în licitații. Nu știu exact pașii”, a zis șeful Poștei la Realitatea Plus.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button