Economie

Au dispărut 20 de miliarde de lei – Guvernul Ciucă ne calmează – Adrian Câciu: „Vom ajusta cheltuielile, nu vom crește taxele”

Pe fondul constatărilor și a unei reduceri a încasărilor, statul român trebuie să facă o ajustare de cheltuieli bugetare, mai ales în zona cheltuielilor neesențiale. Ministrul Adrian Câciu a spus că va face o analiză într-o perioadă foarte scurtă de timp, pentru ajustarea cu 20 de miliarde a cheltuielilor din bugetul general consolidat al statului.

Ministrul Adrian Câciu a precizat că „toate măsurile sunt posibile”, dar și că „ajustarea nu va afecta pachetul social cu care această coaliţie a venit, nici pachetul economic şi nici investiţiile”

Cîciu a ținut să precizeze că nu vor fi crescute taxele pentru a aduce banii la buget și că măsurile vor fi doar bazate doar pe tăieri de cheltuieli.

Iată ce a spus Ministrul Finanțelor: „Cred că există multe locuri în care – nu aş vrea să o numesc neapărat risipă, dar în care o consolidare fiscală să meargă şi pe zona de cheltuieli bugetare. Nu are de ce să deranjeze pe nimeni – că şi statul român trebuie să facă o ajustare de cheltuieli bugetare, mai ales în zona cheltuielilor ne-esenţiale. Noi, la nivelul coaliţiei şi la nivelul Guvernului, facem analize periodice – cel mai târziu trimestrial”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button