Politică

Așteptarea dulce, mult aduce – Bogdan Aurescu: „Nu există un calendar anume pentru aderarea României la Schengen”

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că ”este prematur” să se vorbească despre ”un calendar anume” în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen. Guvernanții de la București speră ca alegerile din Austria din data de 29 ianuarie să schimbă lucrurile și pentru țara noastră.

Iată ce a spus Bogdan Aurescu: „Preşedinţia suedeză este extrem de hotărâtă să trateze cu prioritate acest subiect. Pe 29 ianuarie sunt organizate alegeri în Austria, ţara care s-a opus aderării României la spaţiul de liberă circulaţie european. Înainte de această dată, este greu de estimat care va fi poziţia Austriei.”

Chiar dacă am ratat intrarea în Schengen, președintele României a catalogat drept un succes anul 2022 pentru diplomația română.

Cu ce se poate lăudă guvernul PSD-PNL este ridicarea vizelor pentru Mongolia. Pe români i-ar interesa ca Aurescu să scoată vizele de acces în SUA, nimeni nu dorește să se ducă în Mongolia. Realizările actualei guvernări sunt mediocre, acolo unde ele există.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button