Distribuți acest articol

Vladimir Enăchescu – Președinte al ASOCIAȚIEI SFINX EUROPA, a venit la emisiunea Obiectiv România prezentată de Ioana Rizzo pentru a ne împărtășii experiențele trăite în acțiunile caritabile în care s-a implicat. Cu o pregătire amplă în economie, psihologie și filozofie în prezent este lector universitar la Academia de Studii Economice din București. Urmăriți integral emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5y89JQfXkR/

Acțiunile caritabile vizează un mod prin care fiecare dintre noi, în măsura posibilității și a dorinței, reușește să se implice în ajutorarea celor care sunt mai puțin fericiți sau aflați în nevoie din diverse motive și situații. Oriunde ne ducem, vedem că astfel de situații există și automat s-au născut și practici.

Unul dintre principiile fundamentale după care mă ghidez spune că nu trebuie să ne lăudăm cu acțiunile pe care le desfășurăm pentru că asta ar fi o lipsă de modestie și nu vreau să le folosim pentru o faimă necuvenită. Până la urmă, este o acțiune care se bazează pe valori morale și pe principii pe care ar trebui cu toți să le împărtășim.

Mulți dintre noi avem tendința să spunem că statul ar trebui să se ocupe de rezolvarea problemelor unor anumite persoane, dar și statul acesta nu este elastic, să poți să tragi la infinit de el și să vezi ce capacități are. Ca atare, trebuie să nu fim doar critici și spectatori, ci putem să ne implicăm așa cum reușim.

Întrebat când a fost înființată Asociația SFINX EUROPA și care este scopul ei bine definit, domnul Vladimir Enăchescu răspunde: „Asociația există de 7 ani și încă de la început ne-am propus într-un mod cât se poate de concret să reunim oamenii care au aspirații similare, care împărtășesc aceleași valori și care sunt orientați în direcția unei dezvoltări pornind de la propria persoană, până la nivelul comunității. Cred că în momentul în care reușim să coagulăm energiile, resursele și ideile noastre, impactul este unul mult mai mare și pe un termen mult mai lung, decât acțiunile individuale. În perioada pandemiei prezența noastră s-a resimțit în diverse puncte fierbinți de pe hartă.”


Distribuți acest articol