Politică

Anunț populist din parea lui Marcel Ciolacu: „Pensiile speciale vor fi impozitate. Căutăm formula”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se va găsi o formulă prin care pensiile speciale să fie impozitate, pentru a se corecta ”excesele legii”.

”Nu poți, nu există niciunde în lume, să câștigi la pensie mai mult decât ai avut în activitate. Nu poți să fi magistrat o zi și să beneficiezi de pensie de serviciu.

Vom veni, vom face modificările necesare. E exclus să câștigi mai mult la pensie decât ai avut în activitate. Trebuie să găsim cum să impozităm aceste excese ale legii. Vom veni cu tot acest calup. Vom face un grup de lucru, integratorul e ministrul care răspunde, domnul Marius Budăi, iar într-o anumită perioadă de timp vom închide acest capitol, dar nu încercând să câștigăm voturi. Venim cu o lege constituțională, clară pe care o pot înțelege românii”, a transmis Ciolacu.

Liderul PSD spune că întregul sistem de pensii va fi raportat la venitul președintelui României.

”Bugetarul numărul 1 din România e președintele României. Noi nu ne-am mai raportat la nimic. Te raportezi de la el și de acolo vii cu grila. Vii cu un sistem de impozitare astfel încât să se închidă orice abuz, pe praguri. Dacă ai o pensie mai mare decât ai avut salariul poți veni cu un impozit pe acea diferență”, a mai spus social-democratul.

Marcel Ciolacu s-a plâns de faptul că nu a știut ce conține PNRR-ul și îl acuză pe fostul ministru USR Ghinea de toate problemele legate de aici.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button