Distribuți acest articol

Domnul Andrei Dîrlău, scriitor și doctor în istoria religiilor, la emisiunea Obiectiv România cu Ioana Rizzo susține că România are nevoie de reindustrializare pentru că o țară fără industrie este o țară fără viitor.

„Avem aproximativ 10 milioane de români care trăiesc în afara frontierelor,. Oamenii au plecat în cea mai mare parte pentru că aici nu aveau un viitor, economic în primul rând, neavând locuri de muncă, industria fiind efectiv demolată în acești 30 de ani. Acești oameni trebuie ajutați să li se creeze posibilități pentru a se întoarce în România, daca vor.” declară domnul Andrei Dîrlău.

„România NU are un proiect de țară. Partidul AUR are un proiect unionist, ideea reunificării este categoric o parte a unui proiect de țară care are viziune pe termen lung. Nu vorbim de o unificare forțată și presupune ca și Moldova să dorească acest lucru. Trebuie să fim deschiși în acest sens, să ne pregătim, să oferim soluții și dacă frații de peste Prut vor dori acest lucru, noi să fim pregătiți să ii primim nu numai în cadrul României ci și în cadrul Uniunii Europene. Acesta este o parte a proiectului de țară. Nu este un proiect asumat până acum de partidele care au guvernat România 30 de ani și care cum spuneam în mare măsură au pus pe butuci industria, economia și agricultura. România importă trei sferturi din alimente când avem un potențial agricol uriaș.” susține domnul Andrei Dîrlău.


Distribuți acest articol