Distribuți acest articol

Anca Dragu, președinte al Senatului României, se implică în rezolvarea inechităților pe tema pensiilor, prin crearea unei Comisii Speciale. Fost ministru în Guvernul Cioloș, afirma la acea dată că nu este nevoie să creștem salariul minim la 1200 de lei deoarece oamenii muncesc în Brazilia sau India și pe 2 dolari.

“În ultimii ani au fost introduse aceste pensii speciale, în diferite domenii, una câte una, cu derogare de la principiul contributivităţii. S-au obţinut o serie de excepţii şi de privilegii prin legi speciale. (…) Noi susţinem aplicarea generală a principiului contributivităţii în stabilirea pensiei şi majorarea punctului de pensie. Avem chiar inclus acest aspect şi în programul Coaliţiei. (…) Susţinem crearea unei comisii speciale parlamentare pentru identificarea şi rezolvarea inechităţilor din tot sistemul de pensii. Acum avem deja prorogarea cu un an a pensiilor speciale pentru primari. Aceasta s-a putut face în câteva zile de la învestirea noului guvern”, a afirmat Dragu la Gândul live.

În România când nu avem soluții guvernații anunță crearea de comisii speciale pentru a amâna o soluție deja evidentă, nu au bani pentru măriri de pensii și salarii. Suntem în criză economică, dar ei nu au curaj să ne spună adevărul, că s-au împrumutat peste măsură ca niște imbecili și acum nu mai au de unde să scoată bani. Nu mai vorbim de distrugerea a mai multor sectoare economice sub pretextul pandemiei Covid.

Emil Boc, președintele asociației primarilor s-a arătat extrem de supărat pe noul guvern Cîțu și îi cere să respecte legea. Valul de nemulțumiri din cadrul Partidului Național Liberal crește de la o zi la alta și acest guvern nu va avea viață lungă. Să nu uităm, Emil Bic este președintele tuturor primarilor din această țară, un om extrem de respectat pentru activitatea sa la Cluj Napoca.


Distribuți acest articol