Politică

Ambasadorul Muraru și-a mutat locuința de serviciu într-o clădire de lux din Washington cu 46 de camere care a aparținut diplomației iraniene

Ambasadorul României în SUA și-a mutat reședința într-o clădire de lux din Washington. Imobilul cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină, amplasat pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați* pe celebrul Embassy Row, are o istorie spectaculoasă. Chiria: 21.000 de dolari pe lună.

Noua reședință a ambasadorului Andrei Muraru, de la 3003 Massachusetts Ave NW, Washington DC, a fost construită în 1934 și are 46 de camere, potrivit Washington Post. În anii 1960 și 1970 a fost locuința reprezentantului diplomatic al Iranului în Statele Unite.

După revoluția din Iran, în care puterea a fost preluată de regimul islamic al ayatolahului Khomeini, atât clădirea ambasadei, cât și cea a reședinței diplomatice au fost preluate de către Departamentul de Stat al SUA.

Reședința de lux a rămas mulți ani nefolosită. În 2020, a început renovarea sa, care a costat statul american 2,5 milioane de dolari, apoi a fost scoasă pentru închiriat.

Iar anul acesta, acolo s-a mutat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru. Andrei Muraru este cunoscut ca o slugă credincioasă a președintelui Klaus Iohannis.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button