Politică

Alianţa Dreapta Unită a fost respinsă de BEC – Eugen Tomac nu este preşedintele de drept al PMP și nu poate semna acte oficiale

Biroul Electoral Central a anunţat că a fost respins Protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei.

În acest moment, dl Tomac nu poate semna în numele PMP, pentru că nu este înregistrat ca reprezentant al PMP în Registrul partidelor și nu există nicio hotărâre definitivă sau măcar executorie în baza căreia să fie făcută modificarea.

Pe scurt, în acest moment, legal vorbind, președintele PMP înscris în Registrul Partidelor, un fel de Carte Funciară politică, este Cristian Diaconescu, nu Eugen Tomac. Deci singurul care poate semna în numele PMP în acest moment este Cristian Diaconescu.

USR, PMP şi Forţa Dreptei au depus, la Biroul Electoral Central, protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită pentru participarea la alegerile din 9 iunie.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, prezent duminică la Focşani, a susţinut că PSD a contestat la Biroul Electoral Central înregistrarea Alianţei Dreapta Unită.

„Înregistrarea Alianţei Dreapta Unită a fost contestată la BEC de PSD. Acolo este o decizie mai mult politică. În mod evident, nu mă aştept să judece membrii BEC corect din punct de vedere legal, va fi o decizie politică. Evident că vor încerca să scape de noi. Este clar că le este frică de noi. Contestaţia este complet nefundamentată, nu are nimic la bază. Structurile noastre statutare au luat decizia în conformitate cu statutul şi cu legea partidelor politice. Este un act de voinţă care nu poate fi contestat de alţii, pentru că este un act de voinţă democratic al membrilor Forţa Dreptei, USR şi PMP, care au decis constituirea acestei alianţe”, a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

Liderul Forţa Dreptei le-a transmis membrilor formaţiunii, întruniţi în conferinţa judeţeană, că motivul contestaţiei este acela că social-democraţilor le este teamă de alianţa nou constituită.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button