Distribuți acest articol

În ediția de astăzi, 25 ianuarie a emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu, ivitații Alexandru Săraru și Ariadna Cîrligeanu au discutat despre două subiecte foarte importante: afilierea AUR la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni și marșul celor 1000 de unioniști care au cerut Unirea cu Basarabia. George Simion a fost la Bruxelles pentru a discuta cu lideri politici importanți despre problemele actuale cu care ne confruntăm.

„Din acest grup fac parte și conservatori din Polonia, din Italia, din Spania și din Marea Britanie. Această familie a luat naștere în 2009 și propune o cooperare foarte clară între statele membre ale Uniunii Europene, precum și găsirea unor soluții practice, dar ceea ce este interesant este faptul că se încearcă găsirea unor soluții pentru provocările anilor 2050, nu pentru anii 1950. Deci este o atitudine modernă, apropo de modernism despre care vorbeam data trecută în emisiune – despre modul modern care se întâmplă acum în AUR”, a declarat Alexandru Săraru, despre Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni.

De asemenea, Alexandru Săraru spune despre impactul întâlnirii lui George Simion cu membrii partidului de guvernământ din Polonia că este „uriaș” pentru că este vorba despre o „recunoaștere a celor de la AUR care au reușit într-un an de zile să ajungă de la un partid pe care nu-l știa nimeni, să ajungă în Parlament și mai mult decât atât să ajungă acum să aibă legături cu alte partide din alte state europene”.

Ariadna Cîrligeanu – președinte al Acțiunii 2012, despre cum a fost sărbătorită Mica Unire, la Iași

„Acest eveniment a fost organizat de Acțiunea 2012. A devenit deja o tradiție, de ani de zile unioniști din toată România Mare se întâlnesc în Iași pentru a sărbători Unirea Principatelor Române. Și anul acesta am organizat un marș al unioniștilor, care a pornit din fața Palatului Culturii, cu destinația finală Piața Unirii”, a declarat Ariadna Cîrligeanu. Aceasta a mai spus faptul că au fost prezenți peste o mie de oameni.

Ediția din 25 ianuarie 2021 a emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu o puteți viziona aici.

Sursă foto: 60m.RO


Distribuți acest articol