Politică

Alexandru Rafila, prins cu minciuna – Șase paturi are România pentru toți pacienții cu arsuri de peste 20% din corp

Ministrul Alexandru Rafila, prins cu minciuna. Acesta a afirmat, în 27 august, că în România sunt „circa 30 de paturi pentru pacienții mari arși”.

În realitate, la nivel național există un singur Centru pentru Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București Floreasca, cu o capacitate de 18 paturi (6 paturi TI, 6 paturi TIIP, 6 paturi chirurgie plastică) cu personal dedicat și angajat în cadrul secției.

Cele 6 paturi de TI deservesc toți arșii cu suprafețe de arsură mai mari de 20% pe plan național, ceea ce va însemna ca toți pacienții să fie concentrați aici, în București, din toată țara.

În prezent, conform legislației în vigoare, sistemul medical din România poate trata doar 6 arși gravi (adulți) simultan, făcând imposibilă gestionarea acestei patologii la nivel național.

Iată ce a declarat acesta: „Motivul transferului a fost cauzat de capacitatea limitată de spitalizare a pacienților arși. Știți bine că noi avem la nivel național circa 30 de paturi pentru pacienții mari arși. Aseară aveam libere 6 locuri – 5 în București și unul la Timișoara, pentru că erau ocupate acele locuri

În fapt, în România sunt 24 de paturi pentru adulții arși și 13 pentru copii, care erau acreditate la nivel de unitate pentru arși, adică pot fi tratați pacienți de nivel mediu. Cele 6 de la Floreasca ar fi fost acreditate recent pentru mari arși.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button