Știrea Zilei

Alexandru Rafila nu îi mai taie din atribuții lui Raed Arafat: „Șeful DSU este un foarte bun profesionist care își face treaba”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, luni seară, că şeful DSU, Raed Arafat, este un bun profesionist care-şi face treaba, însă este normal ca Ministerul Sănătăţii să se ocupe de o parte consistentă a sistemului de sănătate, iar DSU să se ocupe de urgenţe. Rafila anunţă că trebuie o discuţie ”sinceră şi deschisă” cu Ministerul de Interne pe această temă a atribuţiilor.

”Eu nu am absolut nimic cu domnul Arafat, el este un foarte bun profesionist la DSU, dar este normal ca Ministerul Sănătăţii să se ocupe de o parte consistentă a sistemului de sănătate, iar DSU să se ocupe de urgenţe. Există un parcurs legislativ şi trebuie să existe o discuţie sinceră, deschisă cu MAI, cu primul-ministru şi să vedem fiecare ce atribuţii avem legal în această perioadă”, a declarat, luni seară, la România TV, Alexandru Rafila.  

”Trebuie să examinăm acest cadru legal şi să vedem exact care sunt elementele din acest cadru legal şi să încercăm să ajungem fiecare la atribuţiile care sunt în hotărârile de funcţionare a Guvernului României”, a adăugat Rafila, precizând că ”nu sunt lucruri atât de dificil de realizat”.  

Ministrul Sănătăţii a precizat că ”sunt unele chestiuni doar formale, dar sunt şi chestiuni operaţionale”.  

”Ori la chestiunile operaţionale, dacă scoţi ceva din funcţiune, trebuie să pui ceva în funcţiune”, a mai declarat Rafila.  

Încă de la audierea în comisiile de specialitate, înainte de a deveni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a vorbit despre reducerea atribuţiilor şefului DSU în gestionarea pandemiei.  

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button