Distribuți acest articol

Domnul Rafila a ieșit ieri să ne expună noua abordare a guvernului, în perspectiva anunțatului val cinci, care, potrivit statisticilor, va lovi România fix din 15 ianuarie.

Fără să uite niciodată că înainte de a fi medic e pesedist, ilustrul specialist a băgat și niște floricele lingvistice de gâdilat în creștet alegătorii, anunțând că de data asta n-o să mai fie ca dățile trecute, când pandemia o gestionau numai liberalii, de data asta o să fie o abordare social-democrată, să placă la bobor și să se creeze „un parteneriat între cetățeni, autorități și sistemul medical”.

Evident, cum acum se află la guvernare, domnul Rafila n-a mai avut nimic din retorica pe care PSD o avea în opoziție – „Nu certificatului verde! Nu dictaturii medicale! Nu afacerilor pe seama sănătății oamenilor!”, în schimb a subliniat că e important să se vaccineze cât mai mulți români, ca să mai dea din stocurile alea de la Ursula. 

Despre faptul că în celelalte țări ale lumii, unde deja s-a instalat valul cinci, vaccinul nu prea pare să apere pe nimeni de infectarea cu Omicron, domnul Rafila n-a zis nimic. Și n-a zis nimic nici de studiile științifice care arată că în România aproape trei sferturi din populație este imunizată față de Covid-19, fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală.

Dar pe undeva e normal ca guvernanții să nu le mai spună românilor și asemenea lucruri, fiindcă ele pot genera optimism. Or, dorința guvernanților este, precum am spus, tocmai să-i sperie cât mai rău pe români, să bage cât mai mult spaima în ei. Căci, atunci când ești terorizat, când ești disperat și vezi proteine spike peste tot, nu prea ai timp să mai vezi și cum profitorii din PSD, PNL și UDMR se îmbogățesc din banii tăi, zicând că vor să te salveze, când ei vor de fapt să te buzunărească.

Tare sunt curios cu ce se va îndeletnici noul „grup operativ de la Ministerul Sănătății care va coordona resursele, acțiunile și informațiile medicale”, grup a cărui înființare a fost anunțată ieri de premierul Ciucă.

Se știe că asemenea grupuri operative au mai fost înființate și de foștii premieri Orban și Cîțu și în afara faptului că ne-au operat zdravăn la buzunare, n-am văzut nimic concret de la ele.


Distribuți acest articol