Distribuți acest articol

Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica au decis denunțarea mai multor contracte de vânzare a energiei electrice cu AIK Energy Ltd, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața din România.

La începutul lunii, CE Oltenia a reziliat două contracte de vânzare de energie electrică pentru AIK. Unul viza livrarea în bandă pentru primul semestru al anului viitor și altul pentru trimestrul patru al acestui an.

„Neîndeplinirea obligațiilor de plată de către AIK Energy LTD Londra Sucursala București”, a fost motivul invocat de CE Oltenia în ambele situații, anunță e-nergia.ro.

În cazul Hidroelectrica este vorba de un total de 32.400 MWh pe care AIK Energy nu îi mai primește în primul trimestru al anului viitor. În acest caz, AIK nu a venit cu scrisoarea de garanție bancară necesară pentru a se începe livrarea energiei, iar Hidroelectrica a decis rezilierea contractului.

AIK Energy este furnizorul cu cea mai bună ofertă concurențială de vânzare a energiei electrice către consumatorii casnici, mai bună chiar și decât a Hidroelectrica, de unde achiziționa, parțial, energia electrică pentru furnizarea către proprii clienți.

Acum, AIK trebuie să cumpere energie electrică din alte surse. Dacă nu-și poate onora serviciile, clienții săi vor fi preluați de unul dintre Furnizorii de Ultimă Instanță, până când vor încheia un nou contract cu un alt furnizor.


Distribuți acest articol