Știri

Ai bicicletă și circuli cu peste 30 km/h? Ministrul Lucian Bode pune radarul pe tine și îți dă amendă

Se schimbă Codul Rutier! Un proiect de Hotărâre de Guvern a fost pusă în dezbatere publică, zilele trecute, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, în fruntea căruia se află Lucian Bode. Nu știm exact care este scopul acestui proiect și cum va putea fi implementat în viața reală, dar ce știm este că atât a putut Lucian Bode până acum la acest minister.

După spusele lui, viteza bicicletelor este problema cea mai gravă cu care se confruntă în momenul acesta ministerul de Interne. Știm cu toții că viteza ucide, dar nu vedem în fiecare zi un biciclist că a murit din cauza vitezei excesive, vedem oameni ai legii care abuzează în mod conștient, oameni uciși de acești polițiști incompetenți și incompatibili cu funcțiile lor. Unde este depolitizarea instituțiilor de care se vorbea în campania electorală? O lăsăm pentru alegerile viitoare?

Potrivit proiectului de HG, care urmează să modifice și să completeze Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1.391/2006, ar urma să se instituie o nouă interdicție.

Concret, conform proiectului pus în dezbatere de Lucian Bode, conducătorii de biciclete nu vor putea să circule cu o viteze mai mare de 30 km/h.

Back to top button