ActualitateMagazin

”Aerisiți clasele, că nu vă trage curentul!” – apelul medicului Mihai Craiu către profesori

Acesta recomandă, fără îndoială, purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de profesori, precum și aerisirea claselor pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală. 

Dr. Mihai Craiu

Medicul mai spune că purtarea măștii de protecție nu scade saturația de oxigen din sânge, așa cum s-a mai vehiculat, el făcând de două ori un experiment purtând, concomitent, o masca și un pulsoximetru.

”Purtatul măștii nu produce hipoxie”

„În momentul în care am înțeles că există foarte multe puncte de vedere diferite, am repetat experimentul în cadrul unei conferințe, realizate de departamentul nostru de comunicare al Institutului, în care am răspuns întrebărilor părinților, purtând și mască, și vizieră. A fost o înregistrarea de aproape o oră, am răspuns și am stat cu pulsoximetrul la deget, cu un pulsoximetru profesional de spital. Și oamenii au putut să vadă că, timp de o oră, doctorul Mihai Craiu, un om de o anumită vârstă și care are astm, nu s-a desaturat, nu i s-a făcut rău. A putut să răspundă coerent tuturor întrebărilor. Purtatul măștii nu produce hipoxie”, a explicat dr. Mihai Craiu pentru Digi24.

”Un copil poate purta, fără probleme, o mască timp de 45 minute într-o oră”

Medicul le mai recomandă părinților să nu mai bage spaima în cei mici și să nu îi mai înverșuneze când vine vorba de purtarea măștilor, pentru că lor nu este atât de greu să poarte masca pe cât cred unii adulți.

”Copiii nu au fost foarte sâcâiți de mască, nici măcar cei mai plinuți care au transpirat mai mult. Cred că în acest moment, la copii domină sentimentul de bucurie a revederii. Părinții și bunicii sunt foarte emoționați și cel mai mare bine pe care îl pot face copiilor lor este să nu le verse în cap aceste emoții.

 » sursa: www.qbebe.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button