Politică

Adrian Câciu are tupeu – De ce trebuie cash? Oricum 90% din populaţia României câştigă sub 4.000 lei pe lună

Ministrul Adrian Câciu susține că încă din anul 1996 este limitat cash-ul, atât la persoane fizice, cât şi juridice, iar acum a fost doar luată măsura ca să fie redus plafonul pe cash de la 10.000 lei la 5.000 lei pentru un singur comerciant, ceea ce înseamnă că poţi cheltui orice sumă, însă doar câte 5.000 lei în fiecare magazin.

Social-democratul a mai spus că 90% din populaţia României câştigă sub 4.000 lei pe lună, iar în acest context dezbaterea despre acei 5.000 lei cheltuiţi la un singur comerciant este „puţin disproporţionată”.

Iată ce a spus acesta: „Bănuiesc că cei care aveau alte opinii puteau să spună până la momentul promulgării de către preşedinte, dar pot să înţeleg retorica politică. Pe de altă parte, cred că nu se spune adevărul. Se folosesc foarte multe sintagme «limitarea cash-ului» ca o noutate. Cash-ul este intrat în România din 1996. Paradoxul este că în 1996 era o guvernare de dreapta. Din ’96 este limitat cash-ul, atât la persoane fizice, cât şi juridice.”

El a mai spus că „ceea ce s-a întâmplat acuma este că s-au redus aceste plafoane care deja existau în legislaţie”.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash şi că este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button