Opinii

Adevărul va ieși la iveală, iar în acel moment Iohannis va ajunge de la șase case la o singură cameră, cu gratii la fereastră

Faptul că pe președinte îl ia cu transpirații reci chiar și când cineva rostește prin preajma lui cuvântul „casă” ar trebui să ne dea tuturor de gândit. Faptul că lingăii lui din PNL, profitorii din UDMR și duplicitarii din PSD se feresc ca dracul de tămâie să-l cheme pe Iohannis să spună țării, cu subiect și predicat, de unde are colecția aia de case e deja un indiciu clar că la mijloc e ceva dubios. 

E un secret care, odată dezvăluit, i-ar distruge total cariera post-prezidențială lui Iohannis, ba mai grav, l-ar putea trimite la loc cu răcoare și vorbitor. Un fir roșu călăuzitor a apărut deja în 2014, când Iohannis a pierdut „casa pușculiță” de la care a pornit ascensiunea sa, o cochetă clădire din Sibiu, aflată chiar în buricul târgului și care a fost închiriată ca sediu pentru o bancă, pe sute de mii de euro.

Din bănișorii ăștia, așa cum el cu gurița lui a recunoscut, Iohannis și-a mai luat, pe parcurs, alte trei case și probabil și-ar fi luat până la urmă și un hotel, ca la jocul „Monopoly”, dacă nu erau românii proști să-l trimită direct la palatul Cotroceni.

Ne apare clar acum de ce a vrut Iohannis să alunge USR de la guvernare: nu ca să împartă banii din PNRR slugile lui din PSD și PNL – președintelui nu-i ieșea nici de-un covrig cu mac de aici, așa că de ce să se agite? – ci pentru că miza cea mare era numirea procurorilor. Asta chiar l-ar fi durut pe președintele-ciorditor. 

Așa că, dacă vă întrebați de ce am ajuns în actuala criză, cu o țară care n-are guvern și nici speranțe că va avea prea curând unul, cu sute de morți pe zi din cauza pandemiei, vă puteți da singuri răspunsul: totul pornește de la căsuțele buclucașe pe care Iohannis le ascunde. Dar adevărul tot va ieși la iveală și n-ar fi exclus ca atunci Iohannis să fie retrogradat de la șase case la o singură cameră, doi pe trei, cu gratii la fereastră și vizieră la ușă. Ghinion!

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button