Politică

Acuzații de violență și corupție din partea unei viitoare viceprimărițe USR

Discoteca MAGDA SOIM din satul Terca, comuna Lopătari, administrată de Șoimaru Gheorghe (cunoscut sub numele de GINI) și Șoimaru Maria, consilier local USR și candidat la funcția de viceprimar, este subiectul unor acuzații grave de violență și corupție.

Discoteca funcționează în fiecare weekend și de sărbători legale, atrăgând mulțimi datorită muzicii live interpretate de lăutari. Totuși, activitatea financiară a localului nu este înregistrată în evidențele contabile, iar plățile nu sunt documentate. Mai mult, discoteca nu dispune de personal de securitate, ceea ce contravine legislației în vigoare. Acest lucru a dus la numeroase scandaluri violente în interiorul clubului.

Martorii susțin că, în mod frecvent, conflictele sunt gestionate de către cei doi administratori, însă nu prin metode pașnice. Gheorghe Șoimaru, cunoscut pentru comportamentul său violent, și soția sa, Maria Șoimaru, intervin în conflicte folosind forța fizică. Se spune că aceștia recurg adesea la arme improvizate, cum ar fi bâtele, pentru a ”aplana” conflictele, escaladând astfel situațiile. Gurile rele mai spun că există dosare penale în lucru ca urmare a acestor incidente, cu victime care au suferit leziuni grave și au rămas cu sechele pe viață.

Acuzații că discoteca este folosită pentru mită în alcool pentru alegerile locale

Localnicii se întreabă de ce nu se iau măsuri împotriva discotecii și a administratorilor săi. Se speculează că protecția vine din partea primarului USR Claudiu Constantin, care este acuzat că închide ochii la ilegalitățile comise la discotecă. Maria Șoimaru, consilier local USR și candidată pentru funcția de viceprimar, ar folosi discoteca drept loc de campanie electorală, încurajând consumul de alcool pentru a câștiga susținători.

De asemenea, se ridică întrebări cu privire la legalitatea construcției clădirii discotecii, care ar fi fost realizată fără autorizațiile necesare și nu corespunde standardelor de siguranță. Cu toate acestea, autoritățile locale nu par să ia măsuri, alimentând suspiciunile de corupție și protecționism politic.

Localnicii cer intervenția autorităților competente pentru a investiga activitatea discotecii și pentru a asigura aplicarea legii. Rămâne de văzut dacă acuzațiile vor duce la acțiuni concrete și dacă siguranța publicului va fi prioritară pentru autorități.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button