Distribuți acest articol

Dan Barna a declarat, întrebat dacă va fi vicepremier cu portofoliu, că şi-a asumat coordonarea a ceea ce numeşte Dezvoltare Europeană. Liderul USR a precizat că toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu.

Anul trecut Ministerul Fondurilor Europene îi comunica Direcției de Luptă Anti-Fraudă că suma de aproape nouă milioane de lei, finanțarea europeană pentru un proiect în care partener era firma lui Dan Barna, trebuie returnată integral. Acesta a creat proiecte pe numele apropiaților, sora sa fiind unul din marii beneficiari ai acestor sume. Proiectele nu au fost niciodată duse la bun sfârșit, iar banii au fost furați.

Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. Dan Barna a făcut ca la o asociație condusă de sora sa, Gabriela Popa, să ajungă peste 800.000 de lei, bani europeni pentru înființarea unei afaceri de care să beneficieze persoane defavorizate.

„Este un portofoliu de coordonare. L-aş numi Dezvoltare Europeană, toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu pe care mi l-am asumat. Îmi asum acest lucru pentru că e nevoie de o persoană care să deblocheze acele lucruri. Vorbim de PNRR, de investiţii şi e o muncă importantă aceasta de a elimina rumeguşul din proces”, a afirmat Dan Barna, după audierea lui Cristian Ghinea în comisiile parlamentare.


Distribuți acest articol