Distribuți acest articol

În urma publicării unui material jurnalistic cu documente și acte oficiale ale Parlamentului German din care reiese faptul că o companie la care a lucrat primarul Timișoarei a fost folosită de BND, serviciul de spionaj german, ca paravan pentru diferite acțiuni externe, Dominic Fritz răspunde pe Facebook și afirmă că el nu e spion.

În primul rând, trebuie spus faptul că Dominic Fritz nu a vrut să răspundă întrebărilor jurnaliștilor români și a evitat să intre în direct la emisiunea Culisele Statului Paralel pentru a răspunde acuzațiilor care i se aduc și întrebărilor extrem de pertinente despre golurile din CV-ul său.

Acest tupeu este tipic celor de la USR-PLUS și ei caută mereu să ascundă adevărul sub forma unor povești de adormit copii mici și prostit alegătorii. Timpul va dovedi cine este cu adevărat Dominic Fritz, iar jurnaliștii români mai au multe întrebări pentru el, cu toate că fuge de răspunsuri.

Domnule primar, în România și tăcerea e considerată tot un răspuns!

Articolul cu întrebările pentru Dominic Fritz poate fi citit AICI

Dominic Fritz și vrăjitoria

În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reușea să rămână în viață, era dovadă că avea un pact cu diavolul și era condamnată la moarte.

Cum te aperi împotriva unor acuzații că ești spion? „Nu sunt spion” ar fi ceva ce un spion ar spune.

Din experiența mea de până acum din politică și administrație, testul pentru vrăjitorie și spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supraviețuiești falsurilor și atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se știe bine, cu muncă, adevăr și entuziasm nu ajungi departe, nu-i așa?

Nu am stofă de James Bond. Roșesc imediat când spun o minciună, iar în puținele dăți în viața mea, în studenție, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva stații pentru că nu suportam tensiunea. Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală.

Sunt un om curajos doar atunci când lupta mea este bazată pe adevăr.

Mă gândesc că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice și geostrategice planetare din Primăria Timișoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să câștige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar.

GIZ, agenția de dezvoltare a guvernului German la care mi-am început cariera, are peste 22.000 angajați în 120 țări și un buget anual de peste 3 miliarde de euro. Contribuie la o mai bună educație pentru 8,7 milioane de elevi în lume, a construit un sistem de asigurare medicală pentru 500 milioane de indieni, susține proiecte pentru mici agricultori în Africa sau pentru reformarea sistemelor de energie în Asia.

Reabilitarea centrului istoric din Sibiu și a Pieței Unirii din Timișoara au făcut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) în anii înainte de aderare la UE. Sunt mândru că am lucrat cu ei.

Sunt și mândru de toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi, pentru că îmi arată că suntem pe drumul cel bun.

Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloane. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție. De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș. Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un mușuroi de interese.

Toți cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administrație curată și performantă care să fie în slujba timișorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate.


Distribuți acest articol