Distribuți acest articol

Vlad Mixich, cunoscut ca mare promotor al companiilor din industria farmaceutică și prieten bun cu actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, îi felicită pe cei din conducerea UMF Cluj pentru ca au interzis accesul studenților care nu s-au vaccinat în spitale.

„Peste 90% dintre studenții Universității de Medicină și Farmacie din Cluj s-au vaccinat deja anti-Covid. Cei care îl refuză, nu vor putea intra în niciun spital din Cluj pentru practica la patul bolnavului, anunță conducerea universității.Bravo UMF Cluj!”, scrie acesta pe Facebook.

Acesta încearcă să îl convingă pe un cetățean care îi spune că acest lucru este un abuz și exces de putere al celor din conducerea UMF Cluj.

Vlad Mixich Silviu Dancu Ești sofer și vrei să conduci? Ok, dar e obligatoriu să respecți regula de a te opri la roșu, chiar dacă te grăbești sau ai treabă. Nu vrei să respecți această regulă, care te protejează și pe tine și pe ceilalți participanți la trafic, ok, ai libertatea să n-o respecți, dar atunci nu poți fi șofer. Folosești autobuzul sau mersul pe jos. Este exact același principiu și în acest caz. Care-i problema?”, îi transmite Mixich lui Silviu Dancu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Vlad Mixich cei care nu se vaccinează sunt niște paria ai societății și trebuie izolați. Mixich a fost șef al Agenției Medicamentului în guvernul Cioloș.

Mafia din Sănatate și industria Pharma

Deconspirarea legăturilor de rudenie (şi mai mult de atât – VEZI AICI) dintre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cel mai influent consultant din industria pharma, Nicolae Voiculescu, a făcut grupul de interese care controlează piaţa medicamentelor să-şi asigure spatele în sistem! Surse din serviciile secrete ne-au indicat faptul că lobbyistul Don Nic a găsit deja un om, în persoana jurnalistului Vlad Mixich, pe care l-a plantat ”vice” la Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) şi pe care ştie că, la o adică, se poate baza.

Ca un ”Adevărat rege al medicamentelor”, Don Nic nu lasă nimic la voia întâmplării înculisele industriei pharma pe care o controlează cu autoritate. Deocamdată, Vlad Voiculescu pare să aibă o poziţie stabilă la Sănătate, însă Nic Voiculescu ştie că ”paza bună, trece primejdia rea”. Astfel, puternicul consultant nu vrea să scape situaţia de sub control şi l-a propus în sistemul Sănătăţii pe discipolul său de la ”Aspen”.

Din informaţiile noastre, Vlad Mixich este şi ziaristul care s-a ocupat de imaginea publică a actualului ministru. În 2013, sub semnătura lui Mixich, apărea pe Hotnews.ro un prim articol despre Vlad Voiculescu. Era practic ”botezul” primit de nepotul lui Don Nic în media! Coincidenţă sau nu, după ce a fost ”trambulină” în presă pentru tânărul Voiculescu (pe atunci bursier la Aspen – institut la care Nic este membru fondator şi despre care CANCAN.ro a scris pe larg AICI), Vlad Mixich a fost şi el admis în institut. Mai mult, în 2014 şi 2015, jurnalistul a fost cooptat în echipa de moderatori ai dezbaterilor publice organizate de Aspen, alături de Don Nic! Şi asta nu e totul!

Pe filiera Aspen-London School of Economics, Vlad Mixich (dreapta) s-a apropiat de tridentul din Ministerul Sănătăţii: Vlad Voiculescu (ministru) - Panos Kanavos (expert străin) - Ioana Ursu (secretar de stat)
Pe filiera Aspen-London School of Economics, Vlad Mixich (dreapta) s-a apropiat de tridentul din Ministerul Sănătăţii: Vlad Voiculescu (ministru) – Panos Kanavos (expert străin) – Ioana Ursu (secretar de stat)

Fără a-i diminua meritele, de un an încoace Vlad Mixich – despre care sursele noastre susţin că e ”asul din mâneca” lui Don Nic (în situaţia în care Vlad îşi va pierde scaunul de demnitar) – este şi cursant la ”London School of Economics” de la Londra. Culmea, la aceeaşi instituţie predă profesonul Panos Kanavos, despre care aţi putut citi AICI în ultimele dezvăluiri făcute de CANCAN.ro. Acreditat de numeroase titluri ştiinţifice, Kanavos (colaborator şi el al Aspen) este încă unul dintre ”pilonii” pe care Don Nic i-a infiltrat recent în Ministerul Sănătăţii (vedeţi aici cum s-a întâmplat acest lucru şi ce interes există!). 

Se pune întrebarea: ce a fost Vlad Mixich pînă acum? Jurnalist independent sau agent de influenţă? Robert Turcescu, care-l cunoaşte foarte bine, sugera că ar avea vechi legături cu serviciile secrete: „Mungiu Pippidi îl face zob pe Ghinea. Războiul e vechi şi are trei fronturi: bani, Servicii, influenţă. „Societatea civilă” cu epoleţi îşi dă la gioale, deşi unii ocupă posturi după ce au fost trimişi în misiune la studii (vezi cazul Mixich , personaj căruia cînd i-am spus acum un an că l-au trimis „băieţii” la Londra să se „perfecţioneze” pentru un post guvernamental a sărit de fund în sus negînd cu înverşunare, iar azi e vicepreşedinte înscaunat de Cioloş la Agenţia Naţională a Medicamentului!), iar alţii caută un viitor politic în partidul făcut pentru ei (a se citi USR)”. Şi dacă Turcescu nu ştie lucrurile astea, atunci cine să le ştie?

Şi despre Nic Voiculescu presa a scris deseori, unele dezvăluiri fiind spectaculoase: „Nicolae Voiculescu (51 de ani), prezentat de presă drept „expert în sănătate”, a revenit de curînd în atenţia opiniei publice, apărînd în scandalulul Panama Papers. Unchiul actualului ministru al Sănătăţii a fost timp de şapte ani directorul companiei de farmaceutice Novartis. Nic Voiculescu este membru fondator al Institutului Aspen – România, condus de Mircea Geoană… Despre Nic Voiculescu, sursa citată spune că este însurat cu fata fostului miliardar Triţă Făniţă, cel cunoscut în vremurile sale de glorie şi drept „regele combinaţiilor”. Poziţia lui Nic Voiculescu pe piaţa medicamentelor este una atît de ţeapănă, încît încă de pe vremea ministrului miliardar al Sănătăţii Ionuţ Bazac, „domnul Nic” era curtat de către marile companii farmaceutice să le acorde consultanţa necesară pentru a se lămuri lucrurile cu vreun funcţionar mai îndărătnic” (ziarul Naţional, 8.09.2016, articolul „DEZVĂLUIRI. Vlad Voiculescu, un pion în mafia medicamentelor?”, semnat de Cristi Şelaru).


Distribuți acest articol