ActualitateMagazin

A fost dată afară pentru că a rămas însărcinată! Cazul incredibil al unei femei din Iaşi

Adina Codău lucra de câţiva ani în cadrul Salina Center Iaşi SRL. În anul 2016, ocupa postul de recepţionistă. Despre acea perioadă, ea a precizat că: „În aceşti doi ani de când lucrez pentru doamna Bordianu, nu am avut concediu de odihnă şi nici concediu medical…”. La un moment dat, în aprilie 2016, a început să se simtă tot mai rău şi i-a spus şefei sale, Liliana Bordianu, că este necesar să meargă la medic. După ce a făcut acest demers, a survenit următoarea situaţie: „A trebuit să cer de trei ori adeverinţă de la firmă, am fost pusă pe drumuri trei zile la rând, pentru că de fiecare dată era greşită”. Pentru că nu îşi revenea, Adina a solicitat concediu de odihnă, dar acesta nu i-a fost acceptat.

medic ce ii da explicatii pacientei sale

Concediată după ce a stat 2 săptămâni în concediu medical pentru că avea risc crescut de pierdere a sarcinii

Pentru că i s-a făcut rău la locul de muncă, Adina i-a telefonat Lilianei Bordianu şi i-a spus că era nevoie să cheme ambulanţa  sau să meargă la spital. A decis să se ducă la spital şi, ajunsă acolo, i s-a comunicat că era în situaţia unei „iminenţe de avort”.  Recomandarea medicilor a fost că ar fi trebuit să se odihnească acasă timp de 2 săptămâni, de aceea şi-a luat concediu medical: „Mi s-a recomandat să stau două săptămâni acasă, motiv pentru care mi-am luat concediu medical. Soțul meu a mers personal și i-a dus concediul medical…”

Când cele două săptămâni de concediu medical s-au încheiat, tânăra însărcinată a telefonat la locul de muncă pentru a anunţa că revine acolo. A rămas însă foarte surprinsă când răspunsul primit a fost: „…mi s-a răspuns să nu mai vin,

 » sursa: www.qbebe.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button