ActualitateOpiniiȘtirea Zilei

A devenit o normalitate: pe nimeni nu mai indignă 10 români carbonizați

Ne-am obișnuit cu răul și asta este clar. S-a spus după COLECTIV că va veni o schimbare profundă. Nu a fost să fie așa.

Acum câteva zile zece persoane au fost carbonizate în secția ATI din spitalul Piatra Neamț.

Nimeni nu a ieșit în stradă, nimeni nu mai reacționează, nimeni nu este indignat.

Să ai zece morți într-un spital și nici cinci paturi pentru astfel de situații arată eșecul a treizeci de ani de politică.

Oamenii au murit arși de vii să se poată ajuta, fără să poată reacționa. Este vorba de români care se afla la ATI, care erau în stare gravă, ce nu se puteau deplasa.

Românii au fost carbonizați în acest incendiu de nici nu au putut fi recunoscuți.

Și nimeni nu este consternat de ce s-a întâmplat. Cu un tupeu nesimțit PNL și PSD își fac campanie electorală dând vina unii pe alții și promițând depolitizare.

Câte iprocrizie, tupeu, nesimțire, să mai ieși în față să vorbește. Noi avem un cartel ce se face vinovat și unul cu un tupeu inimaginabil.

Dacă la COLECTIV toate televiziunile au strigat acum avem o liniște totală. Doar 50 de milioane de euro reprezintă suma cu care s-a închis gura presei, care astăzi turuie după cum spune puterea.

Klaus Iohanis nici nu s-a obosit să iasă să facă o declarație publică despre Piatra Neamț. Strategii lui de imagine s-au limitat la a pune o postare ofensatoare.

Dar supărătoare este liniștea românilor. Ei s-au obișnuit și s-au săturat.

Tătaru este tot ministru, Orban este premier, Iohanis președinte. Un amărât de director temporar, aflat la Piatra Neamț de câteva luni, și-a dat demisia.

Români, treziți-vă. Avem 30 de ani de război dus împotriva României de forțe interne și externe. E timpul să oprim acest lucru și să reacționăm.

Back to top button