România se află sub un scenariu sumbru din punct de vedere economic și a atins o datorie externă de 119,97 miliarde euro, la finalul lunii Noiembrie, 2020. Guvernul Orban, cu ministrul de Finanțe Florin Cîțu, au reușit performanța de a îndatora România, în 9 luni, cu impresionanta sumă de 10,18 miliarde euro.
Investițiile străine au ajuns la un minim istoric în 2020 și au însumat 1,876 miliarde euro (comparativ cu 4,740 miliarde euro în perioada ianuarie – noiembrie 2019), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 3,845 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 1,969 miliarde euro.
„Eu am obligația să le spun românilor că iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană.”, – Traian Băsescu 2012.
România, nu numai că se află într-o situație mult mai gravă decât în perioada crizei din 2008 și cu o datorie externă mult mai mare, dar astăzi avem un context internațional de pandemie, unde economia globală stagnează, iar Guvernul Cîțu pe lîngă faptul că nu are soluții, ne sapă și mai mult groapa prin supraîndatorare pe termen scurt și ținerea sectoarelor economice închise.
Comisia Europeană și așa zisă TROIKĂ(CE,FMI,BCE) care a îngenuncheat Grecia și a produs o serie de tragedii naționale în rândul mai multor popoare europene se pregătește să i-a cu asalt România din cauza datoriei externe.
————————————————————————————————————
————————————————————————————————————
Comisia Europeană a anunțat cu tupeul bine cunoscut al finațiștilor vorace pe noul ministru al Finanţelor Alexandru Nazare că vrea să discute bugetul public al României pe 2021 şi să intervină imediat, cât şi pe termen mediu sau lung pentru a rezolva problema datoriilor care cresc de la an la an.
„Comisia Europeană va reevalua situaţia bugetară a României în primăvăra anului 2021 şi dacă va fi cazul va propune noi paşi în cadrul procedurii de deficit excesiv”, se anunță într-un comunicat.
Știți ce măsururi implementează Comisia Europeană și prietenii lor de la FMI?
Salarii tăiate, pensii tăiate, vânzarea acțiunilor statului, vânzarea Tarom, a Portului Constanța, Hidroelectrica, CFR, CEC Bank, Exim Bank, Nuclearelectrica și a tot ce se poate vinde la bucată sub pretextul că cetățenii statelor Uniunii Europene nu pot suporta cheltuielile noastre masive, exact cum a pățit Grecia.
Vreau să ne aducem aminte cum TROIKA a lăsat Grecia fără bani lichizi pentru a pune presiune să accepte măsurile EUROGRUPULUI, iar pensionarii greci mureau de foame în fața oficiilor poștale așteptând banii.
Măsurile Comisiei Europene implementate în Grecia ne-au arătat că măsurile lor au dus la o creștere a datoriei, iar grecii au fost nevoiți să le plătească. Efectiv, Germania, Franța și Marea Britanie, au achiziționat companii grecești la prețul de 1 euro prin prisma acestor datorii externe.
Germania a fost cea mai nemiloasă cu poporul grec impunând tăierea pensiilor cu 40%.
Cîțu chemat la raport de Merkel
Angela Merkel i-a scris premierului și a susținut că “așteaptă cu nerăbdare” o întâlnire cu oficialul român. Angela Merkel reprezintă un ”soft power” european, adică îți transmite prietenește ce ai de făcut, altfel îți distruge complet economia. În spatele vorbelor frumoase de pe Facebook ale premierului Cîțu se ascunde o invitație pe tema datoriilor externe și impunerea intereselor germane în această privință.
”Mesajul transmis de doamna cancelar Angela Merkel, în primele zile ale mandatului de prim-ministru, este reconfirmarea relaţiei speciale, cu caracter strategic, între România şi Germania. O relaţie bazată pe valorile comune europene şi pe cooperarea economică foarte puternică. Pandemia provocată de Covid -19 ne-a dovedit încă o dată cât este de importantă colaborarea la nivelul Uniunii Europene şi că doar împreună putem trece cu bine criza sanitară”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului condus de Florin Cîțu.
Dacă Florin Cîțu a înțeles altceva din această invitație înseamnă că nu are nici o legătură cu realitatea economică globală.
Klaus Iohannis și guvernele sale au îndatorat România și cu 8 miliarde de lei pe lună, în plus au distrus economia națională prin măsuri abuzive de închidere a sectoare întregi ale economiei sub spectrul pandemiei.
Și un țăran român, dacă îl întrebi despre situația economică a României îți va spune că ne îndreptăm spre dezastru, pentru că el nu are unde să își vândă produsele, din cauza măsurilor luate de acești criminali economici de la București.
Cîțu se pregăteșete pe ascuns să vândă companiile de stat la ordinul Comisiei Europene
Guvernul PNL-USR-UDMR condus de premierul Florin Cîțu (foto) le-a pus gând rău marilor companii ale statului român, cum sunt Hidroelectrica, Tarom, Nuclearelectrica, Romgaz, Portul Constanța, Oil Terminal, Poștă Română și Loteria, dar și celor două bănci deținute de stat: CEC Bank și EximBank.
În ședința de miercuri, 6 ianuarie 2021, Executivul a analizat proiectul de lege pentru abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică.
Legea 173/2020 – interzice privatizările timp de doi ani, că măsură de protecție față de criză COVID-19. Actul normativ – care totuși nu li se aplică privatizărilor deja încheiate – prevede și faptul că în cei doi ani în care legea își va produce efectele, statul român va putea cumpără acțiuni la companii din diverse domenii de activitate. Prin această măsură statul trebuie să se protejeze împotriva fluctuațiilor generate de criza economică.
CCR a confirmat legea pe care Guvernul Cîțu o vrea abrogată
Actul normativ se bazează pe faptul că articolul 135, alineatul 2, litera b din Constituție obligă statul român „să asigure protejarea intereselor naționale în activitatea economică, financiară și valutară”.
„Aceste interese sunt reprezentate, între altele, de participațiile pe care statul le deține la companiile și societățile naționale, la bănci și la diverse alte societăți. Toate acestea sunt entități economice la care statul deține acțiuni, că acționar unic sau în diverse cote de participare.
În mod evident, efectele negative în plan economic determinate de starea de urgență și de criză COVlD-19 se vor prelungi pe o perioadă mai lungă decât cea raportată strict la durata stării de urgență. De aceea, este necesar că măsură interdicției să opereze pentru o perioada mai îndelungată, de siguranță. Bineînțeles, în măsură în care se apreciază că efectele negative au încetat, ori că înstrăinarea participațiilor statului ar fi benefică protecției intereselor naționale în economie, tot printr-un act normativ cu putere de lege perioada interdicției ar putea fi scurtată. În mod corespunzător, această poate fi și prelungită.
România, ținută în amorțire prin propagandă mass media
Klaus Iohannis prin guvernele sale au pompant zeci de milioane de euro în trusturile de presă controlate de moguli, însă au luat și măsuri în premieră. Au finanțat cu zeci de mii de euro și site-urile la personal cu doar câteva mii de accesări pe lună pentru a acoperi total dezastrul economic și pentru a susține măsurile de carantinare și abuzare a populației de către instituțiile de forță ale statului.
Polițiștii, medicii, profesorii, pensonarii și alte categorii profesionale vor fi primele afectate de măsurile economice care se vor impune de către Comisia Europeană și FMI prin brațul armat al guvernului condus de Florin Cîțu.
Nu numai că nu vor mai primi măririle de salarii care li se cuvin prin lege, dar vor exista și tăieri masive. România va avea o creștere impresionantă a șomajului din cauza acestor măsuri și pentru că ne aflăm într-o criză economică indusă, fără precedent în istoria umanității.
Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu mențin românii ocupați la televizor și pe rețelele de socializare în disputa oarbă despre cine se vaccinează și cine nu se vaccinează, învrăjbind cetățenii unii împotriva celorlați (divide it impera).
Trebuie să ne uităm la țări ca Austria sau Franța unde oamenii au început să se trezească la realitate și cer demisia acestor guverne dictatoriale care ne țin închiși în case și blochează revenirea la normalitate.
Suspendarea președintelui Klaus Iohannis și demiterea guvernului Cîțu vor deveni subiectele zilei, în momentul când instituțiile financiare vor spune stop joc și vor cere rambursarea datoriilor impresionanate făcute de acești politicieni aflați vremelnic în fruntea țării.