Distribuți acest articol

Conform unui sondaj realizat online de POLITICAL.RO 99% dintre români consideră că școala trebuie depolizată și numirile directorilor să nu mai fie politice.

Zeci de miniștri ai Educației s-au plimbat pe la minister, în ultimii 31 de ani, care mai de care cu idei mai năstrușnice și dezastruoase pentru sistemul educațional din România. Pe lângă faptul că am avut tot felul de schimbări în programa școlară, acești incompetenți și-au pus neamurile și prietenii politici în funcții, fără a avea competențele necesare ocupării unor astfel de posturi.

În România șefii inspectoratelor județene și a directorilor de școală sunt făcute pe criterii politice, nu în funcție de competență sau a unui concurs deschis.

Să îl cităm pe un celebru șef de țară, Traian Băsescu, un personaj extrem de nociv care a participat și el activ la distrugerea învățământului românesc:

„Școala românească scoate idioți!”

Am ajuns în situația actuală din cauza unor oameni politici ca Băsescu, Ecaterina Andronescu sau Sorin Cîmpeanu, adevărați reprezentanți ai imposturi în politică și educație.

Ce spun cetățenii despre depolitizarea sistemului de învățământ:

Sursa

„Numiri prin concurs, profesionism, nu pe criterii politice. Din această cauză nu funcționează nimic cum trebuie. E un haos total.”, spune Domnica Ceoceanu.

„Școală nu trebuie să fie a partidelor politice pentru că toți copiii trebuie sa învețe carte și au nevoie de dascăli bine pregătiți.”, afirmă Viorica Albu.

„Categoric Da. Toate numirile să se facă prin concurs iar juriul să fie mixt .Format 50 %cadre didactice superioare (facultăți )și 50% din societatea civilă.”, scrie Viorel Ciortanae.

„Avem un Președinte profesor și uite CE Mai școalā fac copiii!!!”, comentează Macovei Virgil.


Distribuți acest articol