În data de 27 martie 2021 partidul Alianța pentru Unirea Românilor a trecut Prutul. Visul lui George Simion și al zecilor de milioane de români se va îndeplini, chiar dacă parțial: cele două maluri de Prut se vor uni într-un proiect politic comun. George Simion nu a putut să facă acest pas, interdicția aplicată de către binomul Dodon-Plahotniuc menținându-se și până astăzi, Maia Sandu păstrând politica antiromânească a celor care conduc Republica Moldova.

Pe 16 mai 1812 teritoriul lăsat moștenire de către Ștefan cel Mare avea să fie rupt în două în urma unui pact ruso-turc. Unitatea teritorială de milenii a Moldovei avea să fie destrămată, însă pentru o perioadă scurtă de timp.

Pe 27 martie 1918 Sfatul Țării din Basarabia decidea unirea cu regatul României. Ocupația rusă de peste un secol avea să înceteze, însă în continuitatea de milenii a românilor pe aceste pământuri această perioadă reprezenta doar un pahar de apă într-un ocean.

La 104 ani de la acel moment partidul Alianța pentru Unirea Românilor avea să treacă Prutul. Scopul declarat al partidului este acela ca în Republica Moldova să participe la alegerile parlamentare și să obțină un scor care să trimită în parlamentul de la Chișinău câteva zeci de parlamentari unioniști. În acest fel partidul AUR va avea parlamentari în ambele state românești, situație unică în istoria comună.

Unirea este aproape, mai aproape decât oricând.