ActualitatePoliticăRecomandarea redacției

25 de ani de parteneriat strategic pe hârtie: Noi când intrăm liber în SUA?

România și Statele Unite ale Americii au sărbătorit, astăzi, 25 de ani de parteneriat strategic. Cei care s-au înghesuit să îi felicite pe americani au fost politicienii și slugile lor din România. Pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București sunt sute de comentarii ironice la adresa partenerului strategic.

Românii le transmit americanilor că pentru ei parteneriatul acesta nu valorează nimic deoarece s-a auzit doar de Deveselu și ceva soldați pe la Constanța, în rest, nimic bun pentru popor. Deasemenea, cetățenii spun că parteneriatul strategic este doar pe hârtie pentru că românii nu pot intra liber în SUA nici după 25 de ani.

În comentarii oamenii îi acuză pe americani că își bat joc de România, pentru că nu creează locuri de muncă, iar în schimb noi le plătim miliarde de dolari anual pentru armament. Alții au fost chiar duri comparând parteneriatul strategic cu 25 de ani de vasalitate.

Danyl Dan

Da, adevărat parteneriat, noi dacă (dorim) mergem în SUA trebuie să dăm interviu, 173 de dolari, etc etc. Voi când veniți în UE – gratis! Asta da PARTENERIAT. Lăsați că mergem și noi prin alte părți cu cei 173 de $.

Ioan Anders

Adica,ce investiții americane sunt in România,cat armament second-hand am cumpărat,care este balanta schimburilor economice,cat am.pierdut cu Bechtel !?

Beny Ungureanu

25 de ani de prosteală și încă merge!

Cristi Stanciu

25 de ani vize, dar suntem strategici 🤦🤦🤦

Gabriela Mocanu

Ne iubiți la nebunie dar nu putem intra in USA fără vize! 🙄

Goro Thunder

In prezent, suntem praf si pulbere, bune toate parteneriatele astea 😅😅😅🤞

Freddie ER

25 de ani…de sclavie și supunere forțată! Felicitări poporului!

Cosmin Matei

25 de ani de vasalitate… frumos!

Alexandru Dorobanțu

“Romania, nu are un prieten mai bun”. Intelegeam asta daca venea din partea vreunui diplomat roman. Cata propaganda de joasa speta . Oricum suntem niste fraieri doar pentru ca le permitem sa faca astfel de afirmatii, nu mai zic de altele😂

Dan Petrescu

Un sfert de secol de parteneriat cu US și noi tot la ușa lor stăm ca cerșetorii.Faptul că românii încă au nevoie de viză spune totul despre noi și ei.

Este jenant și umilitor pentru un popor care a tot așteptat America să vină, ca azi…să fie tratat cu sictir și ignoranță, cînd vine vorba de reciprocitate. România nu doar că este un stat NATO este și unul UE, iar faptul că și azi încă ni se refuză dreptul la liberă circulație și reciprocitate pe teritoriul US mă scîrbește peste măsură…mai ales cînd știu că state cu rate de refuz și probleme mult mai mari decît România nu au parte de acest tratament…deci, mulțumim US pentru sictirul cu care ne tratezi de atîția zeci de ani.

PS…acum, banați comentariul, că nu se cade…

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button