Liderii actualei coaliții de guvernare au încercat din răsputeri să ascundă eșecul răsunător al ministrului Cristian Ghinea, care s-a întors cu coada între picioare de la Bruxelles. Comisia Europeană a refuzat să aprobe alocarea de fonduri pentru mai multe teme propuse de PNL și USR PLUS, iar actualul Guvern s-a folosit de scandul din jurul lui Vlad Voiculescu pentru a masca propria incompetență, consideră Marius Lulea, vicepreședintele AUR.
„Știrea zilei a fost mascată de telenovela Vlad Voiculescu. Acum îmi dau seama că a fost doar o campanie menită să ascundă dezastrul cu Programul Național De Redresare și Reziliență. L-au demis pe Vlăduț ca să arunce cu fumigene pe respingerea programului. Acest program a fost respins de Uniunea Europeană, guvernul nu a reușit să facă un document acceptabil. Cristian Ghinea s-a făcut nevăzut și Dan Barna a ieșit să comunice știrea în cel mai bun mod posibil. Pentru cei care nu știu Ghinea este un mic păpușar prin USR. Vorbim de o catastrofă. Klaus Iohannis are aproape două mandate cu o absorție de tot râsul. Nu pot crede că există atâta prostie, încep să cred că este o acțiune premeditată ca să nu cheltuim banii și să îi dăm înapoi. Atenție, noi nu ne luăm nici banii dați, nu mai spun de proiectele ce nu au nici o treabă cu stadiul de dezvoltare al României”, a comentat Marius Lulea legat de acest subiect.
Vicepreședintele AUR a spus răspicat că este vremea ca toți acești politicieni, care sunt incapabili să guverneze țara, să plece din funcții, subliinind că din cauza incompetenței vom avea mari dificultăți în a ne redresa economia.
„Cristian Ghinea ar trebuie să plece. Nu mai faceți rău României, este clar că sunteți buni numai de opoziție, nu să conduceți. Ce înseamnă acest lucru? Că mai devreme de un an programul nu va avea validările necesare. Abia apoi vom face ghidurile de finanțare, le dezbatem public formal și le aprobăm. Practic în 2023 vom putea să depunem primele proiecte, în fel mai bun caz. Mai avem timp să le implimentăm și să le finalizăm? Am pierdut practic un an. Zecile de miliarde dispar. Acest refuz ne costă un început de redresare economică și 15 miliarde de euro. Acesta este simplificat costul amânării cu an. Dar dacă nu am fost în stare să facem un ghid pentru PNRR cu siguranță actualii guvernanți nu vor putea nici să aboarbă banii”, a explicat Marius Lulea.