Vânzările OMV au scăzut semnificativ a doua zi după refuzul Austriei de a primi România în Schengen.
Specialiștii susțin însă că situația este doar una de moment, după care fenomenul se va estompa.
Compania Petrom a fost preluată prin cumpărare de către OMV, în ciuda faptului că Petrom era o companie petrolieră cu experiență și cu o valoare mult mai ridicată decât OMV. România a păstrat o parte din acțiuni, dar nu pachetul majoritar.
Cu toții am crezut, am fost naivi să credem că dacă vom pune un președinte Neamț el va fi serios și se va ocupa real de politică noastră externă și de problemele românilor. Klaus Iohannis a încasat salariul în fiecare lună însă acesta nu și-a făcut deloc treaba.
Scăderile la vânzare la benzinăriile OMV sunt mai mari de 20% față de o zi normală. S-a întâmplat acest lucru a doua zi după ce România a fost respinsă de Austria.
OMV are o cifră de afaceri colosală, de peste 25 de miliarde de lei. Creșterea a fost una imensă în 2021 față de anul 2020, de peste 50%. La acest moment discutăm despre cea mai profitabilă companie din România.
Profitul net înregistrat de OMV în anul 2021 a fost de peste 2,5 miliarde de lei. Cu toate acestea profitul este mic dacă îl raportăm la cifra de afaceri. Companiile austriece au prostul obicei de a factura servicii umflate prin companii din Austria și în acest fel profitul este exportat.
OMV are puțin peste 8.000 de angajați. Deci la profit stau bine, însă la numărul de angajați nu prea.
Politicienii români au vândut aurul negru al României.