În anul 2021 România avea un deficit comercial imens în relațiile sale economice cu Ungaria.
Statul vecin, deși are o populație la jumătate față de România, a câștigat bătălia comercială deoarece exportă în țara noastră de două ori mai mult decât importă.
Acest lucru produce un dezechilbru economic major între cele două state. Aceste trei miliarde de euro participă activ la creșterea datoriei externe a României deoarece importurile nu se fac în lei ci se fac în euro. Nimeni din Uniunea Europeană, inclusiv din Ungaria, nu are nevoie de lei, moneda noastră națională având o valoare numai în interiorul granițelor naționale.
Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de cetățeni. România are o populație de aproape 20 de milioane de cetățeni. Ungaria este condusă de Orban, România este condusă de către Iohannis. Avem o populație la jumătate față de Ungaria dar importăm de la ei de două ori mai mult decât exportăm.
Statele nu se iubesc. Popoarele nu se iubesc, mai ales dacă sunt vecini. Între state și popoare nu există decât interese și în general ele sunt opozabile. Banii aparent nu au valoare, sunt simple foi de hârtie sau cifre aruncate pe un telefon, dar nu este așa: cu bani poți cumpăra politicieni, guverne, resurse naturale, companii sau orice alt fel de produse. În spatele banilor se află puterea de cumpărare.
Haideți să vedem ce importăm din Ungaria.
În primul rând importăm animale vii, în general porci, de aproximativ 76 de milioane de euro. De aproape 170 de milioane de euro reușim să aducem și carne și organe comestibile. Mai adăugăm aici încă 100 de milioane de euro pentru lapte și ouă și 60 de milioane de euro pentru flori, legume și fructe. Chiar și cereale aducem de mai mult de 350 de milioane de euro, dacă vă vine să credeți. Importăm de asemenea cantități impresionante de alcool. Adunate toate acestea și altele similare, câte puțin, câte puțin, vedem că aducem din Ungaria produse alimentare sau pentru industria alimentară de aproape 1 miliard de euro. Se pare că fermierul și românii nu mai știu să își cultive singuri legumele, să își crească porcii sau să își facă de mâncare.
În toate cazurile de mai dus avem deficit, adică importăm la ei produse similare de o valoare cu mult mai mică, adică ridicolă. Așa cum se văd cifrele Ungaria are un plan economic bine pus la punct și prin care se urmărește obținerea unor performanțe deosebite în relația cu statele din jur.
Putem spune că Viktor Orban l-a bătut pe Klaus IOhannis. În timp ce premierul Ungariei se ține de treabă și susține producătorii locali, președintele României preferă să stea prin vacanțe și se împrumută ca să cumpere de mâncare pentru români.
Ungaria exportă în România deoarece acest lucru se face cu complicitatea factorilor politici de la București. România putea să se asigure că produsele românești ajung în magazine și nu la gunoi. Astăzi fermierii români pot să asigure toată piața internă fără nici o problemă, însă produsele realizate de către ei nu ajung în marile lanțuri de magazine. Unele dintre acestea au acționariat maghiar și evident că pregeră să își vândă propriile produse chiar dacă ele sunt mai scumpe.
Ca să fie șocul maxim pentru români: Ungaria nu are deloc resurse de gaz și de petrol, adică importăm cam tot, din Rusia cu precădere. Ce să vezi: România importă din Ungaria combustibili de jumătate de miliard de euro, în mare parte gaz natural. Păi cum importăn noi gaz natural din Ungaria din moment ce Ungaria nu are gaz natural? Păi este simplu, Ungaria doar pune capac peste gazul natural luat din Rusia și alți prieteni ai Rusiei și vinde românilor mai scump.
Lovitura ce mai mare ne-o oferă Ungaria în zona de produse farmaceutice. România importă anual din Ungaria medicamente de peste jumătate de miliard de euro. Da, ați citit bine, România este dependentă de Ungaria, nu știm cum se face că noi nu reușim să producem sau dacă reușim alții vând și românii nu reușesc să vândă. Inclusiv sânge ne trimite Ungaria într-o valoare considerabilă: 50 de milioane de euro. Deci românii nu mai au sânge în vene, ei trebuie să importe sângele din Ungaria.
Aducem plastice din Ungaria de trei ori mai multe decât reușim să ducem. Ungaria aduce materiale plastice sau similare din Ungaria de peste 300 de milioane de euro. Sumele sunt foarte mari, asta în condițiile în care Ungaria nu dispune de materia primă necesară, ei o importă.
O să ne oprim aici. Se poate vedea cu mare ușurință că trădarea este una mare. Informațiile prezentate mai sus sunt de pe www.insse.ro .
TAGMA JEFUITORILOR POLITICI AU VOTAT LEGISLAȚIA CU DEDICAȚIE și se FURĂ AVUȚIA NAȚIONALĂ