Actualitate

USR face joc de glezne: mimează eliminarea pensiilor speciale deși când a fost la guvernare a uitat

USR face joc de glezene : mimează în parlament, când se află în opoziție, eliminarea pensiilor speciale, însă în realitate nu a făcut nici un demers pentru eliminarea lor atunci când a fost la guvernare.

După alegerilor din decembrie 2020 USR a fost la guvernare. Partidul a făcut atunci alianță cu PNL, unul din partidele sistemului. Aprope un an au guvernat USR și PNL împreună.

În toată această perioadă am auzit la televizor numai despre cum se împart funcții între cele două formațiuni politice.

Deși puteau să se țină de cuvânt liderii USR au început să urmeze tiparul de comportament al partidelor sistemului: în loc să elimine pensiile speciale, în loc să elimine birocrația din România, în loc să facă bine românilor, USR a început să împartă sinecuri.

Pentru acest lucru românii i-au penalizat și astfel s-a ajuns în situația în care USR s-a prăbușit în sondajele de opinie iar în cele din urmă s-a destrămat ca urmare a certurilor interne. Românii își doresc un partid antisistem, nu un alt partid al sistemului. Un partid antisistem nu face niciodată alianță cu sistemul. Un partid antisistem nu spune una când se află în opoziție și altceva când se află la putere.

USR nu elimină pensiile speciale deoarece o bună parte din membrii de partid au pensii speciale. Partidul fost acaparat și nu mai reprezintă electoratul actual. Sistemul a reușit să penetreze cu ușurință USR deoarece liderii s-au dovedit slabi și ușor de înlocuit.

Pensiile speciale sunt un sistem de pensii care se acordă în România unor categorii speciale de persoane, cum ar fi funcționarii publici, judecătorii, procurorii precum și unor alte categorii de persoane care ocupă funcții publice importante. Aceste pensii sunt mai mari decât pensiile obișnuite și sunt acordate în baza unor legi speciale.

Sistemul de pensii speciale a fost introdus în România în anii 2000, în urma unei decizii a Guvernului de atunci de a sprijini funcționarii publici care au avut o carieră în serviciul public și de a încuraja astfel oamenii să lucreze în sectorul public.

Criticii sistemului de pensii speciale susțin că aceste pensii sunt nejustificate și că reprezintă o formă de privilegiu pentru anumite categorii de persoane, în timp ce alți pensionari din România primesc pensii mult mai mici. În plus, costul acestor pensii speciale este considerat de mulți ca fiind prea mare pentru bugetul statului și ar putea fi utilizat în alte scopuri, cum ar fi îmbunătățirea sistemului de sănătate sau a infrastructurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button