Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Actualitate

Industria berii din România este de 1,1 miliarde de euro

România este un mare producător de cereale dar în general nu știe să le valorifice în cadrul industriei naționale.

Nu este cazul industriei berii din România și care generează anual venituri care depășesc 1,1 miliarde de euro.

Valoarea producției de bere a Uniunii Europene a fost evaluată la 26,5 miliarde de euro, în 2021. Germania, este cel mai mare producător, cu aproximativ o cincime din volumele realizate la nivel de UE, urmată de Estonia și Olanda.

În 2021, din datele asociației Berarii României, numărul producătorilor de bere a crescut la 93, față de 86 în 2020. Iar din totalul de 93 de producători de bere, 85 sunt microberării, iar restul sunt producători mari precum Bergenbier SA, Heineken România SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries și Martens.

Tinerii sub 25 de ani din România se încadrează în trendul mondial al celor care consumă mai puțin alcool sau deloc, o situație la care producătorii vor trebui să se adapteze prin restructurarea discursurilor și ofertelor .

Industria berii asigură la nivelul întregii țări, direct și indirect, un număr de aproape 61.000 locuri de muncă pentru români, acoperă exclusiv din producția locală aproximativ 97% din consumul intern de bere, iar 50% din ingredientele folosite la fabricarea berii provin din agricultura României.

Românii ocupă în ultimii ani locuri de top atât la producția cât și la consumul de alcool.

Cele 510 milioane de litri de vin produse în 2018 clasează România pe poziția 6 în Europa și 13 în lume, iar cele 1,8 miliarde de litri de bere pun țara noastră pe locul 9 în UE.

La consum, România ocupă locul 5 în topul țărilor cu un model de consum excesiv – cel puțin 60 de grame de alcool pur la bărbați/40 grame la femei, cel puțin odată la 30 de zile. Din păcate, peste 25% din alcoolul consumat în țara noastră este nefiscalizat, produs în gospodării, în afara unui regim de control.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button